10 muzikale Pinkpop 2016 tips voor iedereen boven de 35

Nu aan het lezen

10 muzikale Pinkpop 2016 tips voor iedereen boven de 40

10 muzikale Pinkpop 2016 tips voor iedereen boven de 40

Dit weekend is het weer tijd voor de 47ste editie van Pinkpop. Het festival in Landgraaf trok vorig jaar 112.500 bezoekers. Ook dit jaar zullen er weer fantastische bands en artiesten optreden. En daar zitten ook dit jaar weer heel veel acts bij die waarschijnlijk vooral een oud publiek zullen aanspreken. Daarom bij deze de beste muzikale Pinkpop 2016 tips voor iedereen boven de 35. App hem even door naar je vader en moeder…

1. Paul McCartney

Dit hoef ik natuurlijk niet uit te leggen. Eén van de bekendste en belangrijkste songwriters van de wereld. Paul McCartney maakte met de band The Beatles de popmuziek populair. Waar het in die tijd voor veel mensen nog even wennen was, kunnen we nu niet meer zonder. De man is inmiddels bijna 74, dus als je hem wil zien dan is dit je kans!

2. Doe Maar

Eén van de beste Nederlandse popbands speelt zaterdagavond een uur lang op Pinkpop. Na de vele succes in de jaren ’80 is de band nog steeds in topconditie.

3. Red Hot Chili Peppers

De Red Hot Chili Peppers is één van de beste rockbands uit de geschiedenis. Sinds de jaren ’80 hebben ze al grote hits gescoord en het blijkt dat ze nog lang niet van plan zijn om te stoppen. Aangezien ze een paar weken geleden nog een nieuw nummer uitbrachten.

4. Rammstein

Na 6 jaar komt de Duitse metal- rockband weer terug naar Pinkpop. De bandleden spelen al 21 jaar in dezelfde samenstelling en hebben over de jaren miljoenen albums verkocht. Voor bizarre verkleedpartijen en harde muziek moet je hier zijn!

5. Lionel Richie

Een telefoongesprek tussen Lionel Richie en Adele moet wel een goede plaat opleveren. Maar daarvoor is Richie niet gekomen. Op Pinkpop zal hij oude nummers spelen, maar ook wat recenter werk.

6. Puscifer

Maynard James Keenan vond twee bands nog niet genoeg en richtte daarom nog eentje op. Keenan is het enige permanente lid van de band en beschouwt het project als zijn ‘creatieve onderbewuste’. Zijn bijbehorende kledinglijn is even belangrijk als zijn muziek.

7. Balthazar

Deze Vlaamse, indiepop band heeft in korte tijd hun naam weten neer te zetten. In 2010 kwam hun debuut album in België en Nederland uit. Het ontving al snel lovende kritieken en is sindsdien niet meer weg te denken. De heerlijke, lichtelijk zweverige, deuntjes zorgen ervoor dat je je optimaal kan ontspannen.

8. James Morrison

Wie denkt dat James Morrison het alleen van romantische nummers moet hebben, moet zijn andere kant nog leren kennen. Naar mate zijn carrière vorderde, hoorden we steeds meer diepzinnigere nummers. Dit blijkt een gouden combinatie te zijn met de krachtige, maar luchtige nummers die hij maakt.

9. Ghost

De band Ghost is de meest raadselachtige band. De bandleden dragen gewaden, waarvan één een doodshoofd op zijn gezicht verft. Over de namen van de bandleden wordt geheimzinnig gedaan en de frontman verandert om de zoveel tijd van uniform. Ook de muziek is niet in één woord te vangen. Mocht je niet van de muziek houden dan heb je altijd nog een spektakel om naar te kijken!

10. St. Paul & The Broken Bones

Even bijkomen van al het muziekgeweld kan bij St. Paul & The Broken Bones. De heerlijk soul sound van St. Paul wordt ondersteund door zijn vaste band The Broken Bones, inclusief fantastische blazerssectie.

Bekijk hier het hele programma van Pinkpop 2016.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.