13 Reasons Why krijgt een tweede seizoen op Netflix

Nu aan het lezen

13 Reasons Why krijgt een tweede seizoen op Netflix

13 Reasons Why krijgt een tweede seizoen op Netflix

Ook zo verslaafd aan de nieuwe Netflix hit 13 Reasons Why? Goed nieuws voor alle fans: er komt namelijk een tweede seizoen van de serie kondigde Netflix dit weekend aan. De serie die gebaseerd is op de succesvolle bestseller van Jay Asher uit 2007, steelt op dit moment niet alleen de harten van de kijker, maar oogst ook onder critici enorm veel lof.

Het eerste seizoen van 13 Reasons Why draait om de mysterieuze zelfmoord van Hannah Baker, een highschool scholier die vlak voor haar dood een serie cassettebandjes opneemt waarin ze de redenen voor haar zelfmoord uiteenzet. Per aflevering wordt het mysterie ontrafelt aan de hand van deze tapes. In seizoen 2 zien we dezelfde hoofdpersonages die proberen te dealen met een leven na de zelfmoord waar zij allemaal aan bijdroegen.

Netflix heeft zelfs al een eerste teaser trailer vrijgegeven van het nieuwe seizoen van 13 Reasons Why, die je hieronder kunt bekijken:

13 Reasons Why gooit wereldwijd hoge ogen omdat de serie op confronterende wijze omgaat met thema’s als zelfmoord, pesten, social media, rijden onder invloed, aanranding en verkrachting onder pubers. Daardoor is er in Amerika echter ook de nodige kritiek: de serie zou té heftig zijn voor jonge kijkers die met suïcidale gedachten rondlopen. Toch zal elke Nederlandse middelbare scholier beamen dat je de serie gewoon móet kijken, als je je wilt realiseren hoe hard de pubertijd soms kan zijn.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.