230 nieuwe emoji's goedgekeurd door Unicode Consortium - Vance

Nu aan het lezen

230 nieuwe emoji’s goedgekeurd door Unicode Consortium

230 nieuwe emoji’s goedgekeurd door Unicode Consortium

Emoji’s zijn niet meer weg te denken in onze manier van communiceren: we gebruiken ze vrijwel dagelijks. In appjes, tweets of zelfs in blogpost zie je ze voorbij komen. De kans is groot dat je niet eens meer weet welke emoji’s er allemaal beschikbaar zijn. Toch werd het tijd voor nieuwe icoontjes. Er is namelijk weer een nieuwe lading goedgekeurd door de Unicode Consortium.

Nog meer diversiteit

Dit jaar ligt de nadruk nog steeds op meer diversiteit, meer voedsel en handicap. Zo zullen we voortaan gemakkelijk een icoontje van een falafel kunnen sturen, knoflook, ui, een wafel of een oester met zelfs een parel erin.

Er zijn ook een stuk meer dieren beschikbaar, zoals een flamingo, een luiaard, otter en stinkstier. En ook de mensen met een handicap zullen zich nu beter kunnen uitdrukken dankzij deze nieuwe emoji’s. Zo komen er icoontjes beschikbaar van een rolstoel, een blindengeleidehond of een doof persoon.

Voorproefje

Benieuwd wat er nog meer gaat komen? Natuurlijk is er een voorproefje te zien:

Er zullen in totaal 230 nieuwe icoontjes bijkomen, maar pas in de herfst van 2019. We moeten dus wel nog even geduld hebben.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.