Pirates of The Caribbean-trailer is een ouderwets piratenverhaal met heel wat nieuwe toevoegingen

Nu aan het lezen

Pirates of The Caribbean-trailer is een ouderwets piratenverhaal met heel wat nieuwe toevoegingen

Pirates of The Caribbean-trailer is een ouderwets piratenverhaal met heel wat nieuwe toevoegingen

De Super Bowl is zoveel meer dan sport. Het jaarlijkse Amerikaanse football-event staat garant voor optredens, de vetste (en duurste!) reclames en af en toe een juicy bekendmaking. Zo konden we al genieten van wat beelden van de nieuwe Pirates of the Caribbean-film die in het voorjaar verschijnt, maar weten we sinds de Super Bowl hoe een modderige Johnny Depp eruit ziet. Sorry, wat? Kijk zelf maar.

In het nieuwste deel van de Pirates-saga, zien we onder anderen Johnny Depp (Jack Sparrow), Geoffrey Rush (Hector Barbossa) en Kevin McNally (Joshamee Gibbs) in hun oorspronkelijke rollen. Nieuw zijn Javier Bardem als Kapitein Salazer, Brenton Thwaites als Henry en Kaya Scodelario als Carina Smyth. Het beste nieuws van dit alles: het vijfde deel laat de terugkeer van Orlando Bloom zien als Will – hot stuff- Tuner. Fijn, want in het vierde deel ‘On Stranger Tides’, hadden we het zonder de acteur te stellen.

Zeecreatures

Genoeg over de indrukwekkende cast. Wat kunnen we van het verhaal verwachten? Jack Sparrow neemt het as usual op tegen een aantal boze, enge wezen en zeecreaturen. Opper-bad guy is deze keer kapitein Salazar, naar wie de film eigenlijk zou worden vernoemt. Extra bijzonder is de verschijning van Paul McCartney: de ex-Beatle speelt een kleine rol in het nieuwe zeeravottenspektakel. Als je de trailer bekijkt, hoor je ongetwijfeld een bekende stem. Johnny Cash leende zijn repertoire voor het zeemansverhaal met zijn nummer ‘Ain’t No Grave‘, een traditioneel Amerikaans gospellied dat in 2010 uitkwam – drie dagen voordat Cash 78 zou zijn geworden.

De film zou draaien in 2015, is vertraagd naar 2016 en toen verschoven naar 2017 vanwege problemen met het script en budget. Vanaf 26 mei kunnen we dan eindelijk neerstrijken voor een ouderwets piratenverhaal, goed in al zijn klassieke facetten maar misschien nog meer vanwege de nieuwe toevoegingen.

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.