Luister: Dit zijn de 25 meest invloedrijke jonge Nederlandse artiesten van dit moment

Nu aan het lezen

Dit zijn de 25 meest invloedrijke jonge Nederlandse artiesten van dit moment

Dit zijn de 25 meest invloedrijke jonge Nederlandse artiesten van dit moment

Dat Drank en Drugs wel ‘een lekker nummertje’ was, was na de release in 2015 wel duidelijk. Maar dat het zo zou aanslaan, dat wist niemand, ook makers Lil’ Kleine en Ronnie Flex niet.

De twee genereerden zo’n 25 miljoen streams op Spotify, de 24-jarige Flex staat daarmee aan de kop van de meest invloedrijke jonge Nederlandse artiesten van dit moment, aldus de streamingsdienst.

Flex & Hazes

In de jaarlijkse Spotify top 25 jonge artiesten, staan onder meer Flex, André Hazes jr. en een paar verrassende nieuwkomers. Benieuwd wie de succes-combi aantal streams, creatieve ontwikkeling, originaliteit, grensoverschrijdend succes en potentie) in hun mars hebben? Luister en kijk dan nog even verder.

 1. Ronnie Flex: Met het nummer ‘Energie’ schreef hij de laatste nummer één hit van 2016 op zijn naam.
 2. Martin Garrix: Doorgebroken op zijn 17e, staat hij nu drie jaar later aan de internationale EDM top. Met 21 miljoen luisteraars per maand behoort Garrix zelfs tot de top 20 populairste artiesten aller tijden.
 3. Sevn Alias: Eind 2015 kwam Sevn’s eerste nummer op Spotify en in 2016 was hij al de nummer 11 meest geluisterde artiest in Nederland.
 4. Oliver Heldens: Meer dan 2,7 miljoen Spotify gebruikers genieten maandelijks van zijn verfrissende kijk op dance.
 5. Rochelle: Een pop barones met een gevarieerd muziekpalet. Ook in Duitsland en Denemarken heeft Rochelle veel trouwe luisteraars.
 6. Douwe Bob: Een eigenzinnige artiest die zelfs op het Eurovisie Songfestival zijn kenmerkende karakter niet verliest.
 7. Jonna Fraser: Zijn nummer ‘Do or Die’, die in samenwerking met Broederliefde maakte, behoorde met 18 miljoen streams tot de zomerhits van 2016.
 8. André Hazes Jr.: Het lijkt er op dat hij het ongeëvenaarde succes van zijn vader achterna gaat, maar wel op zijn eigen manier.
 9. Yade Lauren: Yellow Claw gaf ons al een veelbelovend voorproefje met ‘Love & War’, maar we kunnen binnenkort nog veel meer verwachten van dit aanstormend talent.
 10. Klyne: Creatief en eigenzinnig popduo uit Brabant met een vooruitstrevende en internationale sound.
 11. Josylvio: Maakte in 2016 met een steengoed hiphop album zijn debuut.
 12. B-Brave: In 2013 als derde geëindigd bij talentenjacht X-Factor en met iedere single die ze uitbrachten volwassener geworden.
 13. Sam Feldt: Deze 23-jarige dj had in 2016 een wereldwijde zomerhit te pakken met ‘Summer On You’.
 14. TP4Y: Popgroep bestaande uit 4 jonge vrouwen die in 2014 bekendheid vergaarden dankzij televisieprogramma ‘Holland’s got talent’.
 15. Rollàn: Mixt Franse en Nederlandse rap in zijn nummers en dat klinkt zo goed dat hij het met maar twee uitgebrachte singles heeft geschopt tot deze top 25 onder 25.
 16. Saux: Een Amsterdamse producer die frisse indie-electronische tracks maakt.
 17. TV Noise: Utrechtse producers die verfijnde nostalgische rave producties maken in een verrassend jasje.
 18. Pip Blom: Eerlijke gitaarliedjes met een jonge stem die hopelijk veel andere getalenteerde meisjes en jongens inspireert ook de sprong te wagen.
 19. Equalz: Dit Rotterdamse duo zorgt voor opzwepende club bangers en fijne liefdesliedjes.
 20. Teske: Pop zoals pop bedoeld is, recht voor zijn raap en om vrolijk van te worden.
 21. Pauw: Psychedelische nostalgische rock die door jong en oud gewaardeerd wordt.
 22. Drummakid: Je kent hem misschien als de drummer van Typhoon. Een waar talent dat zowaar zijn eerste miljoen streams heeft gehaald met het nummer ‘Zonin’, dat het meest werd beluisterd in Amerika en Canada.
 23. Sophie Francis: Amper 18 jaar oud en nu al heeft deze eigenzinnige dj-producer twee miljoen streams op haar solo track ‘Walls’. Houd haar in de gaten!
 24. Yung Nnelg: Zijn EP ‘Contra’ is een boeiende aanvulling op het rijke Nederlandse hiphop landschap.
 25. Melissa Lopes: Na verfrissende covers van Broederliefde en Jonna Fraser heeft deze Rotterdamse zangeres net haar eerste single uitgebracht.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.