Deze 25 populairste recepten van The New York Times zijn je tijd waard

Nu aan het lezen

De 25 meest populaire recepten van The New York Times zijn het escapisme waar je behoefte aan hebt

De 25 meest populaire recepten van The New York Times zijn het escapisme waar je behoefte aan hebt

Emily Rajtakowski heeft het met de LOVE adventskalender goed begrepen. Wie wil verleiden, neemt wat te eten mee naar de tafel. In haar geval is de tafel haar frêle lichaam en het eten grotendeels vette olijfolie waarmee ze zichzelf inzeept, maar who cares: eten is eten.

Gigantische zelfgebakken chocolate chip cookies, flinke moten ovengerookte zalm: eten moeten we allemaal, en wie wordt hier nou niet vrolijk van? The New York Times foodsectie presenteert op het juiste moment hun 25 meest populaire recepten van 2017. Ik verklap maar alvast: ze zijn watertandend mooi en verbazingwekkend huiselijk.

Ook Emily Rajtakowski weet dat je niets bent zonder een flinke dosis pasta en olijfolie (Foto: YouTube)

Eggs benedict

Reden: we hebben behoefte aan eten. Echt eten. Geen moderne pokébowls of bloemkoolpizza’s maar recepten die de tand des tijds hebben doorstaan. En ja, daar hoort vlees bij. Volvette boter en melk maar ook groenten, gerechten met minder dan 5 vijf ingrediënten en huisgemaakte sauzen die je gedekte tafel niet Instagramwaardig maken maar onmeunig lekker.

De wereld is een vat vol tranen, vatte iemand op Twitter de laatste maanden samen. En hoewel statistieken aantonen dat de kans op een aanslag kleiner is dan een blikseminslag, kan het in de hectische decembermaand best lonen je heil te zoeken in gefrituurde kip, ’s Werelds Beste Chocoladetaart a la Yotam Ottolenghi en genadeloos perfecte eggs benedict.

Huisgemaakte citroencake

Niks zegt december als het New York Times Food lijstje met de 25 meest populaire recepten van 2017.

Alles komt uit de oven, heeft een heerlijke ingedikte laag van het sudderen of bevat slechts kakelverse eitjes en wat citroenrasp. Na het zien van deze recepten wil je niet eens meer thuisbezorgd eten, maar een verse huisgekookte maaltijd bereiden.

Trakteer jezelf op een visueel feest met bereidingstijden die variëren van 30 minuten tot 3 uur en krijg weer zin in de feestdagen. Deze recepten zijn geen moetje, maar een fantastisch cadeau.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.