Tech Thursday: 3 manieren om langer van je vakantieherinneringen te genieten

Nu aan het lezen

3 manieren om langer van je vakantieherinneringen te genieten

3 manieren om langer van je vakantieherinneringen te genieten

Ben je het spoor bijster over je privacy-instellingen? Leiden je apps je teveel af en grijp je keer op keer naar hetzelfde wachtwoord? Fear no more en drop je vraag bij tech-expert Eveline Meijer. Succes gegarandeerd.

De vakantie is helaas toch echt voorbij. Maar dat betekent niet dat je niet meer van je vakantieherinneringen kunt genieten. Dat kun je doen door de foto’s nog eens op je telefoon te bekijken, of op nog veel leukere manieren. Bijvoorbeeld via deze drie apps.

Travel Diaries

Oké, dit klinkt misschien als een dagboek voor als je daadwerkelijk op reis bent. Maar de software werkt ook geweldig als je al terug bent. Travel Diaries is namelijk een geavanceerdere versie van een scrapbook, reisdagboek en foto-album in één.

Het programma laat je verhalen toevoegen van je reis, inclusief foto’s en verschillende lay-outs. Ook kun je kaarten toevoegen aan het dagboek, met speciale pins om te tonen waar je precies was.

Per hoofdstuk kun je zelf kiezen of je ze openbaar wilt maken of niet. Is dat wel het geval, dan zet het programma het resultaat om in een mooie blog die je met vrienden en familie kunt delen. En je kunt het boek ook nog bestellen als afgedrukt exemplaar, met een persoonlijke kaft, voor in je boekenkast.

Het dagboek kun je gratis online maken. Een geprinte variant kun je vanaf 17,20 bestellen.

Travel Diaries

StoryBuddy 2

Deze app is eigenlijk voor kinderen bedoeld, maar voor volwassenen zeker niet minder leuk. In StoryBuddy 2 kun je namelijk zelf een verhaal maken, inclusief foto’s en je eigen stem. Wil je dus zelf vertellen wat je op vakantie gedaan hebt, dan kan dat.

Ook kun je zelf een achtergrond kiezen per pagina, in de stijl van papier. Zo maak je dus eigenlijk een digitaal scrapbook, maar dan met de mogelijkheid om je eigen stem toe te voegen.

Het eindresultaat kun je als onder meer PDF delen met anderen. Ook kun je ervoor kiezen om je boekje af te drukken met een printer, of op te slaan in iBooks. En zelfs je kind kan er dus gebruik van maken.

StoryBuddy 2 is alleen beschikbaar voor de iPad. De app kost 0,99 dollarcent.

Storybuddy-2

Joy

Wil je het allemaal nog een stap verder brengen, dan is Joy een interessante optie. Dit Amerikaanse bedrijf maakt de digitale fotolijstjes namelijk nog veel slimmer.

De Joy is een soort tablet met een 13,3 inch Full HD-touchscreen, dat je neer kunt zetten als fotolijstje. Het apparaat toont je eigen foto’s en video’s, in de volgorde die jij wilt. Daarbij kun je ook je eigen stem opnemen, om wat bij een beeld te vertellen.
Het leuke is dat anderen ook gesproken berichtjes voor je achter kunnen laten. Komt je moeder dus op bezoek en maak je een foto, dan kan zij nog een leuk berichtje voor je toevoegen. Gemaakte albums kun je ook met vrienden delen via de mail.

De Joy is momenteel helaas alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, waar hij ook nog eens is uitverkocht. De bedoeling is dat het apparaat op termijn wel naar Europa komt. Het is nog onduidelijk wat de Joy je dan gaat kosten.

Heb jij ook een tech-gerelateerde vraag? Stuur hem naar [email protected] via Twitter naar @_eefj. Misschien wordt jouw vraag volgende week wel beantwoord.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.