Dit zijn de 5 beste meditatie apps van 2016

Nu aan het lezen

Dit zijn de 5 beste meditatie apps van 2016

Dit zijn de 5 beste meditatie apps van 2016

Hoe drukker je het hebt, des te meer tijd je moet nemen voor meditatie, bijvoorbeeld met behulp van meditatie apps. Ik ken het credo, maar iedere keer dat drukte mij overvalt, skip ik van haast en puur tijdgebrek alles wat niet noodzakelijk is. Stom, vertelt mijn yogalerares en ieder lifestyle artikel mij.

De mythe moet worden verbroken en we moeten écht de manier waarop we naar meditatie kijken, veranderen. In dit artikel van Entrepreneur bevestigt de auteur mijn idee dat het onze kostbare tijd in beslag neemt, iets dat we anders hadden kunnen gebruiken om werk af te maken.

Focus met meditatie apps

“Meditatie geeft je juist meer tijd doordat het onze geest rustiger maakt en meer gefocust. Een kwartier tot half uur meditatie per dag zal niet alleen helpen stress verminderen, maar het kan ook helpen jezelf beter te leren begrijpen.”

Goed, gelukkig hoeven we niet ook nog de deur uit want er is een legio aan apps waardoor je waar en wanneer je maar wilt, kan relaxen. Dit zijn de beste meditatie apps voor wat innerlijke rust.

1. Omvana

meditations-meditatie-apps

Omvana combineert meditatie on the go met honderden bijpassende liedjes van wereldberoemde docenten. Volgens beoefenaars is het beste van de app dat je de meditatiesessies kan aanpassen afhankelijk van de tijd en mate van focus.  Met sessies die varieren van drie minuten tot een uur, is deze app meer dan meditatie. Je kan je op een specifiek probleem in je leven focussen dat je graag wilt verbeteren, zoals gezondheid, welvarendheid en slaap. De app is beschikbaar voor iPhone.

2. Headspace

headspace meditatie apps

Van gewone mensen tot beroemdheden zoals Emma Watson, deze app helpt veel mensen en ontvangt goede recensies van ieder van hen. En waarom ook niet? De app is een bedenksel van een voormalige Boeddhistische monnik, Andy Puddicombe, die elke sessie met zijn rustgevende stem heeft ingesproken.

Volgens gebruikers doet relaxgehalte van deze meditatie app denken aan de verhaaltjes die je als kind kreeg voorgelezen.  De app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android en is goed voor beginners die starten met het Take10 programma. De app heeft een logboek waar de vooruitgang van de gebruiker wordt vastgelegd. Dit motiveert je dus ook de volgende dag terug te komen.

3. Buddhify

buddhify-meditatie-apps

Laat de naam van deze app een goede verleiding zijn om eens te mediteren. Buddhify heeft alle ingrediënten in huis voor een meditatie met een vleugje technologie. De interface is makkelijker dan veel andere meditatie apps en de app staat vol met 80 korte audio oefeningen die je helpen mindfulness toe te passen in het dagelijks leven, rust en medeleven ongeacht wat er speelt in je leven. Ook tijdens zoiets simpels als wakker worden of een kopje koffie drinken.

4. Smiling Minds

SmilingMind

Niets zo stressvol en verwarrend als de tijd waarin je groeit van puber naar jongvolwassenen. Smiling Minds is ontwikkeld met het idee dat jonge mensen wel wat mentale ondersteuning kunnen gebruiken. De app kan worden gebruikt door jongeren in verschillende leeftijdsgroepen: van 7 tot 11, 12 – 15 en 16 tot 22. Smiling Mind wilt mindfulness meditatie verspreiden onder jongeren om depressie, angst en stress aan te pakken.

5. MindBody Connect

meditatie apps mindbody ios

Terwijl de eerdergenoemde meditatie apps helpen je met jezelf in verbinding te stellen door meditatie, helpt MindBody Connect je te verbinden met meditatie. De app helpt je de dichtstbijzijnde groep studio te vinden waar meditatiesessies worden gehouden. Met een ingebouwde kalender die je vorderingen bijhoudt, kan je waar dan ook ter wereld altijd een plekje vinden om tot rust te komen. Daarnaast kan je ook sessies boeken en betalen vanaf je telefoon. De app biedt ook andere persoonlijke diensten zoals yogalessen en beautysalons.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.