Dit zijn de 5 nieuwe functies voor je iPhone en iPad

Nu aan het lezen

Dit zijn de 5 belangrijkste, nieuwe functies voor je iPhone en iPad

Dit zijn de 5 belangrijkste, nieuwe functies voor je iPhone en iPad

Gisteren heeft Apple nieuwe aankondigingen gedaan met betrekking tot de nieuwe software iOS 10. Heel de techwereld zat op het puntje van zijn stoel om elke nieuwe functie of verandering mee te kunnen krijgen. In totaal zijn er helemaal nieuwe functies aangekondigd voor de software van alle verschillende Apple-producten, dit zijn de 5 belangrijkste voor je iPhone.

1. iMessage krijgt uitgebreide functies

iMessage is nu nog een vrij simpele app waarmee je berichtjes kunt sturen, maar dit gaat veranderen. Je kunt effecten toevoegen aan je bericht. Bijvoorbeeld ballonnen die door je scherm vliegen en teksten die je pas zichtbaar kunt maken als je er op klikt. Ook kun je, net als bij Facebook Messenger, iemand een ‘like’ sturen. Zo kun je direct laten weten of je het ergens mee eens bent, zonder een heel verhaal te hoeven typen. Verder wordt het mogelijk om woorden te vervangen door een emoji en kun je handgeschreven berichten sturen.

Apple gooit iMessage daarnaast open voor ontwikkelaars. Dit zorgt ervoor dat andere bedrijven dingen kunnen toevoegen aan de app. Zo kan bijvoorbeeld je bank ervoor zorgen dat je via iMessage direct geld kunt overmaken of kun je makkelijk gifjes gaan versturen.

2. Privacy wordt nog belangrijker

Privacy is voor Apple een belangrijk ding. Waar Google algoritmes loslaat op jouw foto’s in de cloud, doet Apple dat op jouw telefoon. Dit zorgt ervoor dat Apple niet zomaar bij jouw foto’s kan, maar dat jij straks wel via een zoekwoord kunt zoeken naar een bepaalde foto. Het weet namelijk gezichten, voorwerpen en landschappen te herkennen. Als je dus op zoek bent naar de ene foto toen je een ijsje aan het eten was, zoek je op het woord ‘ijsje’ en alle afbeeldingen met een ijsje erin krijg je te zien.

3. Apple Music krijgt een nieuw design

Apple Music is nog niet lang geleden gelanceerd en nu wordt er al een nieuw design aangekondigd. Volgens het bedrijf staat de muziek nu helemaal centraal. Volgens Numrush valt het design op en wijkt het af van alle andere apps van Apple. Ook is Apple Music Connect, waarbij je updates van je favoriete artiesten ontvangt, verdwenen.

iOS 10

4. Vormgeving verandert

Er worden veel kleine aanpassingen in de vormgeving van iOS 10 gedaan. Notificaties, het control center dat je naar boven schuift en het berichtencentrum zullen er allemaal net iets anders uit zien. Geen grote veranderingen, maar wel even wennen.

5. De standaard apps van Apple kun je verwijderen

En dan de update waar ik het meest blij mee ben: Je kunt de standaard apps van Apple verwijderen. Dus het mapje met apps die je nooit gebruikt, hoeft nu niet langer op je telefoon te blijven staan!

Deze apps kun je verwijderen: Aandelen, Agenda, Calculator, Contacten (alleen op iPhone), Dictafoon, FaceTime, Find My Friends, Herinneringen, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Kompas, Mail, Muziek, Notities, Podcasts, Tips, Video’s, Watch, Weer. Mocht je toch spijt hebben van het verwijderen, dan kun je ze altijd weer opnieuw installeren.

Een overzicht van Apple nieuwe aankondigingen lees je op Numrush. Vanaf dit najaar is iOS 10 te downloaden voor iedereen met een iPhone 5 of nieuwer. Uiteraard is de update ook beschikbaar voor de iPad!

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.