8 manieren om Valentijnsdag te ontkennen - Vance

Nu aan het lezen

8 manieren om Valentijnsdag te ontkennen

8 manieren om Valentijnsdag te ontkennen

Rode rozen, hartjes ballonnen, kaarsjes in hartjesvorm, taart in hartjesvorm, poep in hartjesvorm, HARTJES EVERYWHERE. Of je het nou wilt of niet (ik wil niet), de wereld geeft je geen kans om te ontkomen aan de hartjesmanie: Het is Valentijnsdag.

Sorry, dit is de laatste keer dat ik het zal benoemen. Je hoeft niet eenzaam en depressief te zijn om deze dag onzin te vinden (mag wel). Persoonlijk houd ik gewoon niet van gedwongen gedoe. Een beetje de liefde vieren omdat iemand ooit bedacht dat deze dag daar het uitgelezen moment voor was. Nee!

Ik ben een onafhankelijke vrouw en ik vier de liefde wel wanneer het mij uitkomt. Ja, ik ben zo’n persoon die niet iets doet omdat iemand het per se wil, om het twee minuten later ‘uit mezelf’ te kunnen doen.

Tot zover het feminisme en uitwijding over mijn karakter.

Het is dus waarschijnlijk moeilijk om aan Valentijnsdag te ontkomen, maar er zijn wel manieren om het zo veel mogelijk te ontwijken:

1. Vermijd kaarsjes

Zeg ik ‘romantiek’ (wat ik nooit zou doen op deze dag) dan denk je waarschijnlijk al snel aan kaarsjes. Maar vandaag gaan we niks daarvan doen, dus kaarsjes worden verbannen. Zoek je huis door, pak alle kaarsen die je kunt vinden, stop ze in een vuilniszak en berg ze ergens ver op de zolder of onder je bed.

Als dat nog te dichtbij voelt, rij dan naar het station en stop ze in een kluisje. Kost je 3 euro, maar dan zijn jullie wel ver genoeg van elkaar verwijderd. Dit laatste is met name handig als je nog wat onstabiel voelt om je helemaal over te geven aan de ontkenning maar dat wel wil.

2. Kleding

Dat nieuwe lingerie-setje wat je laatst had gekocht? Die moet echt nodig in de was. Die oma-onderbroek die ergens onder je bed zwerft heeft al zeker vier jaar geen aandacht gekregen! That poor little (big) thing..

3. Pen en papier weg

Misschien krijg je ineens het idee om een lief briefje te schrijven (want iets met je handen schrijven is romantisch) maar dat is vandaag nergens voor nodig. Om te voorkomen dat je toch ineens naar die pen grijpt om een onwijs mooie zelfgemaakte hartjes (kots) kaart te maken, moet je deze spullen even uit de weg ruimen. Ze kunnen eventueel in de zak van punt 1. Oh en doe gelijk foto’s die iets weg hebben van romantiek of liefde erbij.

4. Lijstje

Ga even zitten en maak een lijstje van speciale plekken van jou en je vriend/vriendin of ex(en). Denk aan plekken waar jullie elkaar ontmoet hebben, jullie eerste zoen, eerste date etc. Nu heb je een goed overzicht van welke plekken je vandaag moet vermijden. Note: misschien is het handig om dit voor punt 3 te doen.

5. Geld

Blijf nog even zitten en denk na wat je lief altijd al heeft willen hebben. Dat hoef je vandaag niet te kopen! Bedenk hoeveel geld je bespaart! En geniet daarvan.

6. Vrienden

Spreek iets met je vrienden af. Het is vandaag namelijk een heel gewone dag. En op gewone dagen chill je met vrienden. Als je geen vrienden hebt kun je misschien thuis op de bank zitten en wachten.

7. Liefde en aandacht

Romantisch zijn bestaat voor het grootste deel uit liefde en aandacht voor elkaar. Vandaag dus geen ‘Goeiemorgen schat!’ (Gelukkige Valentijnsdag is uit den boze!!) en eten koken doe je alleen voor jezelf. Jullie zijn gewoon twee individuen die toevallig samen in een huis wonen. Moeten jullie ergens samen heen? Loop dan minstens tien meter achter je vriend/vriendin. Maar liever verplaats je dit uitje. Geen relatie? Top. Ga zo door.

8. Focus op de normale dingen

Vandaag is een heel normale dag. De zon kwam heel normaal op en je wekker ging heel normaal af. Je gaat straks heel normaal naar je werk, school of wat dan ook en weer naar huis. Dan kun je nog even naar Jinek kijken, zodat je met het individu in hetzelfde huis in je oudste trainingspak en grote sloffen kunt kijken naar Patricia Paay’s reactie op het intussen wereldberoemde filmpje.

Lekker een beetje discussiëren over wat dan ook. Misschien is het wel beter om vanavond op de bank te slapen, want met je huisgenoot in een bed is wel een beetje awkward, toch?

P.S. Wist je dat het morgen een mooie dag is om uit te gaan eten met je vriend/vriendin? Het schijnt veel minder druk te zijn.

Nena is 21 jaar en studeert Journalistiek in Tilburg. Ze houdt zich graag bezig met schrijven, film en fotografie. Mensen denken vaak dat ze aan het dromen is, maar in werkelijkheid bedenkt ze dan geniale creatieve producten. Of wat ze gaat eten.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.