5 redenen om uit te kijken naar FIFA 17 - Vance

Nu aan het lezen

5 redenen om uit te kijken naar FIFA 17

5 redenen om uit te kijken naar FIFA 17

Nog 2 nachtjes slapen en de nieuwe FIFA 17 ligt eindelijk in de winkel. Vorige edities werd er vooral gefocust op nieuwe uitrustingen, teamupdates en hier en daar een kleine wijziging. Deze versie van FIFA belooft echter helemaal een andere game te worden. Ik som alvast even op wat je kunt verwachten voor FIFA 17 en waarom het dit jaar zeker de moeite is om de game aan te schaffen.

1. The Journey van Alex Hunter

Naast een ander gevoel bij het spelen, is de eerste grote verandering in FIFA 17 de Journey. Je kruipt in de huid van Alex Hunter, een 17-jarige jongen uit Londen die op het punt staat zijn voetbal-carrière te starten in de Premier League. Jij bepaalt zijn toekomst met je keuzes naast het veld en je spel op het veld.

De droom van elke voetballiefhebber gaat hiermee in vervulling. Je volgt Hunter in elke ontwikkeling naar de top en krijgt zelf een beeld achter de schermen van sommige topclubs. Bevriend worden met Marco Reus, Eden Hazard of Anthony Martial, training krijgen van de beste coaches ter wereld: welke FIFA-speler droomt daar niet van?

2. Nieuwe leagues

FIFA wordt wereldwijd gespeeld. Om dit internationale karakter te verstevigen, heeft FIFA dit jaar ook meer leagues toegevoegd aan het spel. Nu kan je bijvoorbeeld ook spelen in hét voetballand, Brazilië. Bovendien is nu ook de Japanse J-League in het spel betrokken.

3. Ultimate Team

Ultimate Team bestaat al sinds FIFA 09 en is uitgegroeid tot het populairste onderdeel van FIFA. Elk jaar waren er kleine aanpassingen en ook dit jaar is er nagedacht om dit gedeelte van de game te verbeteren. Zo moet je nu veel meer rekening houden met bepaalde eisen van spelers en ga je waarschijnlijk ook eigen kits kunnen ontwerpen.

fifa-17-coach

4. FIFA Ultimate Team Champions

Een veel grotere en leukere wijziging aan Ultimate Team is FUT Champions. Iedere week kan je je namelijk plaatsen om mee te mogen doen aan de Weekend Leagues en coole in-game prijzen te ontvangen. Om dit te doen speel je mee met de dagelijkse knock-out wedstrijden tot het weekend. Win je al deze wedstrijden, dan stijg je in de ranking en krijg je leuke packs.

5. Prijzenpot

Voor de allerbesten kan FUT Champions de toegangspoort zijn tot levensechte wereldcompetities en -prijzen, met de regionale maandelijkse klassementen. De beste spelers worden geselecteerd voor de Ultimate Team Kampioenschapsseries en FIFA Interactive World Cup (FIWC). Dit laatste tornooi heeft een prijzenpot van liefst 1,4 miljoen. Ga dus alvast maar trainen!

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.