5 simpele tips om te voorkomen dat je smartphone overhit raakt

Nu aan het lezen

5 simpele tips om te voorkomen dat je smartphone overhit raakt

5 simpele tips om te voorkomen dat je smartphone overhit raakt

Het is bloedheet in Nederland en we kunnen dit jaar genieten van een prachtige zomer. Het land hoef je eigenlijk niet uit om een beetje een lekker kleurtje te krijgen. Maar deze hitte kan ook wat nadelen met zich meebrengen. Zo slapen een hoop mensen slecht ’s nachts omdat het zo heet is. En niet alleen mensen hebben last van de warmte, want ook apparaten werken minder goed. Je smartphone is binnen no time overhit, en dat wil je niet hebben!

Je denkt er misschien niet direct aan, maar ook je telefoon kan nogal moeite hebben met deze warmte. Met deze vijf simpele tips voorkom jij een overhitte smartphone:

1. Haal je smartphone uit het hoesje

Een hoesje is natuurlijk extreem handig als jij iemand bent die nogal snel iets uit zijn handen laat vallen. Maar in de hitte kun je beter je telefoon uit het hoesje halen. Je smartphone kan de hitte namelijk beter kwijt zonder het hoesje. Let er vooral wel op dat je op deze dagen dus wel wat voorzichtiger met je telefoon omgaat.

2. Schakel overbodige functies uit

Je zult vast wel eens gemerkt hebben dat je telefoon (net als een laptop) flink warm kan worden als je hem intensief gebruikt. Ben je je helemaal rot aan het scrollen op Instagram of van alles aan het opzoeken? Dat kost behoorlijk wat energie voor je telefoon en dus kan-ie behoorlijk heet worden. Maar ook als je niet echt bezig bent met je smartphone, kan het toestel warm worden. Dit komt door de processen die op de achtergrond gedaan worden. Een handige tip is dan ook om overbodige functies tijdelijk uit te schakelen. Zet bijvoorbeeld wifi en bluetooth uit als je buiten de deur bent.

3. Vermijd volle zon

Het klinkt misschien logisch om je telefoon niet in de volle zon te leggen, maar toch kan dit (per ongeluk) gebeuren. Let daar extra goed op als het zo heet is buiten, want de kans is heel groot dat je toestel op die manier overhit raakt. Daarnaast is het verstandig om je telefoon zo min mogelijk te gebruiken in de volle zon. Het toestel kan dan namelijk een stuk minder goed de warmte kwijt.

4. Laad je smartphone niet op in een warme ruimte

Als je je telefoon oplaadt, wordt het toestel automatisch al warmer. Laad je smartphone daarom nooit op in de volle zon of in een warme ruimte. Het is dan ook niet verstandig om je telefoon in de auto op te laden en deze hier te laten liggen terwijl jij even een winkel in gaat.

5. Toch overhit geraakt?

Mocht je toestel dan toch overhit zijn geraakt, leg het toestel dan vooral níet in de koelkast. Het lijkt misschien een handige en oplossing, maar als het toestel van een hete temperatuur ineens naar een lage temperatuur gaat, is er een kans dat er condens in het toestel komt. En dan ben je nog veel verder van huis. Wat je beter kunt doen: leg je smartphone op een koele plek en wacht gewoon af. Doe het toestel niet in de lader en verwijder (tijdelijk) het hoesje.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.