5 tips van voor een minder druk leven van een expert

Nu aan het lezen

5 tips voor een minder druk leven van een expert

5 tips voor een minder druk leven van een expert

Je hoeft maar aan iemand te vragen hoe het gaat en het antwoord is ‘druk’. Als we niet bezig zijn met ons werk dan hebben we het wel druk met iets anders. Het is ook zo dat we een druk leven hebben, maar dat komt vooral omdat we van zo veel van onszelf vragen. Bedrijfspsycholoog Tony Crabbe geeft in zijn boek Nooit meer te druk oplossingen hoe je het minder druk kunt krijgen.

“Wie druk is, is een sukkel”, zegt Crabbe tegen NOS op 3. “Je verliest controle, wordt minder succesvol. En je wordt er niet gelukkig van.”

Druk zijn is verleidelijker en moeilijker te weerstaan dan chocolade en seks

Crabbe geeft 5 tips over hoe je het ‘druk zijn’ kunt verminderen:

  • Tip 1: “Perfectie is je vijand. Wees slordig.”
  • Tip 2: “Verleg je aandacht minder vaak. We zijn 40 procent minder effectief als we ons niet concentreren en je wordt sneller moe.”
  • Tip 3: “Plan momenten waarop je helemaal niets hoeft te doen. Onze hersenen hebben dat nodig.”
  • Tip 4: “Je kunt beter weinig vrienden hebben, dan heel veel. Je hebt het meeste aan de 15 mensen die dichtbij je staan.”
  • Tip 5: “Probeer geen weerstand te bieden tegen iets, maar vermijd het. Leg je telefoon weg.”

Volgens Crabbe is de gouden tip om je hersenen rust te geven. Dat is geen avondje tv kijken, want dan doe je ook nog allemaal indrukken op, maar echt je brein uitschakelen en je gedachten de vrije loop te laten.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.