Met deze 6 activiteiten maak je van dit herfstweekend het beste ooit

Nu aan het lezen

Met deze 6 activiteiten maak je van dit herfstweekend het beste ooit

Met deze 6 activiteiten maak je van dit herfstweekend het beste ooit

Denk je dat de herfst alleen maar synoniem staat voor wind, ophopende bladerpoelen en hoosbuien? Kruip je liever in je bed totdat de lente weer aanbreekt?

Dat hoeft niet, juist dit seizoen is het heerlijk om dingen te ondernemen, zonnestralen mee te pakken en tijd te maken voor gezellige en gelukzalige zaken. Wat dacht je van outdoor schatzoeken voor volwassenen, een dinner party met vrienden of een tropisch feest in huis?

Waar je ook zin in hebt, tussen deze 6 tips staat vast iets voor jouw ultieme herfstdag.

1. Schatzoeken voor volwassenen

Speuren naar schatten is wellicht de beste omschrijving van geocaching, de ultieme herfstactiviteit. Het leukste: je ontdekt schatten op plekken waar je normaal gesproken geen idee had dat er iets verscholen zat. De ‘schatten’ zijn kleine doosjes verstopt door mede-geocachers. Hierin zit sowieso een logboek om je naam achter te laten, maar soms zitten er ook echt kleine schatten in. De enige regel daarbij is: als je iets vindt, leg je ook iets terug.

Elke plek heeft een moeilijkheidsgraad. Het stukje exclusiviteit en speelsheid (wanneer is het geoorloofd om als volwassene zo kinderlijk te speuren?) maakt geocaching tot de perfecte kick-off van een fijne herfstdag. Zie het als modern wandelen met een hele vermakelijke missie. Het enige dat je nodig hebt is de (gratis) app op je telefoon.

Herfstig x5-4
2.Drink warme chocomel in een toffe stad

Als je jezelf zover hebt weten te krijgen de warmte van je huis te verlaten, is het na een wandeling of geocachtocht dringend tijd voor warme chocolademelk. Het eerste de beste café binnenlopen is natuurlijk prima, maar nóg leuker is het om je chocomoment mét slagroom te combineren met wat avontuur. Doe dit door op de (digitale) kaart willekeurig een stad te prikken en maak er een echt uitje van.

chocomelk

3. Moodboards, kledingruil en nieuwe outfits

Een nieuw seizoen betekent permissie voor een frisse, warme garderobe. In plaats van lukraak je (digitale) winkelmandje te vullen, begin je met een moodboard. Koop een stel tijdschriften en scheur uit waar je blij van wordt: hooggehakte laarzen, houthakkersblousen, (nep)bont.

De korter wordende dagen, maken dat je je kan focussen op dit soort ‘leuke’ dingen. Een witte huidkleur betekent je aandacht verleggen naar dat wat je wél laat stralen. Het afstruinen van kledingmarkten, vintagewinkels en zelfs een consuminder-kledingruil met vrienden bieden soelaas als je portemonnee schrikt van al je nieuwe items..

Herfstig x5-1

4. Amerikanen weten het allang: dinner party’s zijn ideaal

Ook als je geen vaste eetclub hebt, is het zo gebeurd wat vrienden op te trommelen, kaarsjes aan te steken en een pan eten op het vuur te zetten. Zit je krap bij kas? Zet in de uitnodiging dat iedereen een bijdrage levert in de vorm van een fles wijn, verse groenten of een mooi stuk vlees.

Geen moeite de controle uit handen te geven? Dan kan je vragen of iedereen wat kleins bereidt. Wat je die avond ook eet, het resultaat is ongetwijfeld een Instagram-waardige tafel vol lekkers en de leukste bourgondische gasten.

Herfstig x5-9
5. Get tropical

De herfst- en winterblues kunnen best hardnekkig zijn. Als terugdenken aan de zomer niet voor je werkt, is het zaak de zomer in huis te halen. Letterlijk. Doe iets wat totaal tegenovergesteld is van het seizoen. Ga een avond salsadansen, drink huisgemaakte cocktails en vier een verjaardag of housewarming in tropische temperaturen dankzij een heetgestookt kacheltje. Een zomerse dresscode is verplicht.

get tropical
6. Ga de natuur in en fotografeer of teken

Hoe verleidelijk het ook is, de komende maanden Netflixend doorbrengen maakt je niet gelukkig. Wat wel blij maakt, is creatief bezig zijn. Dat ben je ook als je niet in het hokje kunstenaar/schrijver/fotograaf past.

Pak eens een schetsblok erbij om die boom voor je huis op te tekenen of ga naar een bos en fotografeer het mooie licht en kronkelende takken.

Herfstig x5-6

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.