6 food blogs met hele lekkere BBQ recepten

Nu aan het lezen

6 food blogs met hele lekkere BBQ recepten

6 food blogs met hele lekkere BBQ recepten

Tijd om de barbecue uit de schuur te halen! Met dit lekkere weer is niets leukers dan met vrienden of familie barbecueën. Aan de mooi gedekte tafel kan de eindeloze avond beginnen. Het is alleen lastig om gerechten te vinden die iedereen lekker vindt. Er zijn genoeg sites die heerlijke BBQ recepten en gerechten voorschrijven. Tijd om de beste uit te lichten, zodat jij een heerlijke BBQ kunt neerzetten! Loopt het water je al in de mond?

1. 24 Kitchen

Als ik het zou toelaten zou ik me elke avond kunnen settelen achter de tv voor 24 Kitchen. Rudoph’s Bakery, De Makkelijke Maaltijd en Grenzeloos koken zijn toch wel mijn favorieten. Naast de heerlijke taarten en gerechten die er worden gemaakt, heeft 24 Kitchen ook heerlijke recepten voor op de BBQ. Bijvoorbeeld een pizza, spareribs en quesadillas. Met de video’s wordt het allemaal nog een stuk makkelijker op te maken.

BBQ recepten hoeven niet moeilijk te zijn
Quesadillas

2. De Groene Meisjes

Voor de vegetarische mensen en veganisten onder ons, is het vaak lastig als het woord BBQ ter sprake komt. Want ‘bij BBQ hoort vlees’, is vaak de gedachte. Dat dit niet zo hoeft te zijn, laten De Groene Meisjes zien. Tofuburgers kunnen namelijk ook heel goed op de BBQ en wie houdt er nou niet van een heerlijke, goed gevulde salade?

De Groene Meisjes hebben een recept waarmee je misschien wel een nog betere burger op tafel zet: de Couscousburger met guacamole. Hiervoor heb je maar een paar dingen nodig: twee sneetjes brood, couscousburger (deze kun je bij de vega-afdeling van de supermarkt vinden), spinazie, avocado, limoensap en kruiden. De couscousburger bak je op de BBQ, de spinazie leg je op het brood, de avocado pureer je met wat limoensap en kruiden. Wanneer de burger klaar is leg je hem op de spinazie en vervolgens doe je de avocadopuree er bovenop. Smullen maar!

Heerlijke BBQ recepten
Couscousburger van De Groene Meisjes

3. Jamie Oliver

Als iemand van lekker eten houdt, dan is het Jamie Oliver. Zijn ogen beginnen te twinkelen als hij over eten praat. Zijn recepten zijn altijd net iets anders en net wat specialer dan andere recepten. Op de website beschrijft hij hoe je makkelijk de lekkerste BBQ van begint tot eind maakt. Crostini’s, lamskoteletten, een broccoli-salade en chocolate-chipijs. Niets is Jamie te gek. Je kunt dan ook verzeild raken in de gerechten die je eigenlijk allemaal wil uitproberen.

Salade hoort ook bij BBQ recepten

4. Allerhande

Eén van de grootste eetmagazines die ons land kent en waar heel Nederland zijn recepten vandaan haalt. Maandelijks bereikt het Allerhande-platform meer dan 5 miljoen mensen. Vandaar dat het dan ook niet in ons rijtje mocht missen. Met 409 BBQ recepten op de site kan elke barbecueliefhebber hier de lekkerste recepten vandaan halen.

Voor de echte vleesliefhebbers is bijvoorbeeld de gerookte entrecote met romesco (saus van gegrilde paprika’s). Eerste gril je de paprika’s en vervolgens de entrecote. Wanneer de entrecote (in de aluminiumfolie) lekker aan het gaar worden is, kun je de romesco-saus maken. Dit doe je door het vel en de zaadlijsten te verwijderen en de paprika’s te pureren. Dan voeg je wat almond butter, komijn, azijn, olie, knoflook en tabasco toe. Als het vlees ongeveer 15 minuten heeft gerookt, leg je het boven op de houtskool en gril je het nog 4 tot 6 minuten. Tussentijds keren en 5 minuten aflaten koelen. Daarna serveren met de romesco-saus en je hebt een heerlijk stuk vlees!

Lekkere BBQ recepten
Entrecote van Allerhande

5. Uit Paulines Keuken

Geen gedoe met calorieën of superfoods. Uit Paulines Keuken komen makkelijke, maar lekkere recepten. Haar website is een paar jaar uitgegroeid tot één van de best bezochte food sites van ons land.

Bijvoorbeeld de zoete aardappelsalade is leuk als bijgerecht. Je snijdt de aardappel in stukken en kookt ze voor ongeveer 10 minuten. Laat ze uitlekken en voeg paprika en een uitje toe. Voeg wat kwark, mayonaise, dille en bieslook toe. Met zout en peper kun je het op smaak brengen. En je hebt een heerlijk bijgerecht!

BBQ recepten hoeven niet moeilijk te zijn

6. Culy

De naam zegt het al. Culy wil jou de beste culinaire ervaringen bieden. Op hun site kun je wegkwijlen van de allerlekkerste gerechten en goede foodfotografie. Zo ook bij dit BBQ recept. Als je na alles hierboven nog een gaatje in je buik over hebt, moet je dit echt proberen. Mega zoet, maar super lekker. De S’mores skillet met smoked BBQ salted caramel en dat ziet er zo uit. Do I need to say (s’)more(s)?

BBQ recepten
S’mores van Culy 

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.