Aantal vrouwen werkzaam bij Microsoft daalde dit jaar 7,6 procent - Vance

Nu aan het lezen

Aantal vrouwen werkzaam bij Microsoft daalde dit jaar 7,6 procent

Aantal vrouwen werkzaam bij Microsoft daalde dit jaar 7,6 procent

Microsoft gaf afgelopen maandag hun meest recente diversiteit-statistieken vrij en benoemde een paar kleine verbeteringen in representatie. “Bijna alle rassen en etnische groepen” worden volgens het bedrijf gerepresenteerd. Maar er was ook een minder positieve verandering te zien. Er is afgelopen jaar een daling geweest van het percentage vrouwen werkend bij Microsoft. Dit getal is van 29 naar 26,8 procent gedaald – een daling van 2,2 percentagepunten, wat gelijk staat aan 7,6 procent.

In een post over de statistieken richtte het bedrijf zich vooral op de positieve cijfers. Het senior leidersteam zit nu op 27,2 procent vrouwen – wat een hoog niveau aan diversiteit is. Ook zullen, na goedkeuring in december, vijf van de elf posities in het bestuur worden opgevuld door vrouwen of etnische minderheden.

Maar Microsoft geeft ook uitleg over het verlies aan vrouwen binnen het bedrijf, verwijzend naar het schrappen van Nokia-banen in juli als de grootste reden van de daling. “Deze herstructurering had impact op fabrieken en producties buiten de VS die handsets en hardware produceren en nou eenmaal een hoger percentage aan vrouwelijke werknemers hebben,” vertelt Gwen Houston, de algemene manager voor globale diversiteit en omvatting van Microsoft. “Maar zelfs met deze verklaring, wil ik benadrukken dat wij niet tevreden zijn met waar we vandaag staan met het percentage vrouwen in onze werkomgeving,” zegt Houston. “Onze senior leiders gaan toegewijd door met alles proberen om deze cijfers omhoog te krijgen.”

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.