Adele breekt Grammy award voor beste album voor Beyoncé

Nu aan het lezen

Sharing is caring: Adele breekt haar Grammy in tweeën voor Beyoncé

Sharing is caring: Adele breekt haar Grammy in tweeën voor Beyoncé

Voorafgaand aan de Grammy Awards stond Beyoncé nog ‘voor’ op Adele wat betreft aantal nominaties. Adele was namelijk vijf keer genomineerd, tegenover negen nominaties voor Beyoncé. Bij de prijsuitreiking gisteravond werd deze verdeling snel scheef getrokken in Adele’s voordeel.

Adele won namelijk alle vijf haar nominaties; Beyoncé twee: die voor beste urban contemporary album en beste videoclip voor ‘Formation’.

Toen Adele – na de award voor best geschreven lied, best gezongen lied en beste plaat – ook nog de award voor beste album kreeg leek niemand meer geschokt dan zijzelf. In haar dankwoord spreekt ze haar liefde voor Beyoncé en haar album Lemonade uit: “Ik aanbid je. Het album Lemonade is monumentaal.”

Daarna besloot Adele de award in tweeën te breken en een stuk aan Beyoncé te geven, die met tranen in haar ogen keek naar de speech van Adele.

Er wordt veel gesproken over de Grammy’s en dat de winnaars grotendeels blank zijn, terwijl er heel veel gekleurde topartiesten zijn. Heeft het iets te maken met hun huidskleur? Dat is moeilijk te beantwoorden. We kunnen natuurlijk niet zien welke overwegingen de jury maakt die de winnaars kiest.

Maar het is wel typisch dat maar tien gekleurde artiesten ooit (dit was de 59ste Grammy Awards) bijvoorbeeld een Album of the Year Grammy (één van de grootste prijzen) hebben gewonnen. Namelijk: Michael Jackson, Stevie Wonder, Ray Charles, Natalie Cole, Lionel Rihie, Lauryn Hill, Outkast, Herbie Hancock, Whitney Houston en Quincy Jones.

En dan vraag je je toch, net als The Daily Beast, af waar het mis ging met andere ‘grootheden’ als Marvin Gaye, Aretha Franklin, Usher, Rihanna, The Temptations, Diana Ross etcetera.

Meest besproken

Adele en Beyoncé waren, naast dit nieuws over de prijzen zelf, sowieso de meest besproken artiesten van de show. Beyoncé verscheen namelijk voor het eerst in het openbaar nadat ze had aangekondigd zwanger te zijn.

Adele begon opnieuw met haar eerbetoon van George Micheal, nadat ze stopte en vloekte omdat er iets mis was met de techniek. “Het spijt me dat ik vloekte, echt, ik weet dat het live televisie is, maar ik kan dit niet voor hem verpesten.”

 

Nena is 21 jaar en studeert Journalistiek in Tilburg. Ze houdt zich graag bezig met schrijven, film en fotografie. Mensen denken vaak dat ze aan het dromen is, maar in werkelijkheid bedenkt ze dan geniale creatieve producten. Of wat ze gaat eten.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.