Slapen in van Gogh's schilderij 'De Slaapkamer' - Vance

Nu aan het lezen

Slapen in van Gogh’s schilderij ‘De Slaapkamer’

Slapen in van Gogh’s schilderij ‘De Slaapkamer’

“In dat schilderij zou ik wel willen wonen,” hoor je vaak mensen zeggen. Vanaf nu is dat mogelijk. Het Art Institute of Chicago ontwierp een kamer dat er precies hetzelfde uit ziet als het schilderij ‘De Slaapkamer’ van Van Gogh. En je kunt zelfs een nachtje in de deze kamer doorbrengen.

De kamer is via Airbnb te boeken voor tien dollar per nacht en is te huur vanaf 14 februari tot 10 mei 2016. Elke maand zullen er nachten beschikbaar komen om te boeken. Februari zit al helemaal vol, in maart gaat de verkoop weer open en kun je de kamer boeken. Als je in de buurt bent, zou ik zeker proberen om een nachtje door te brengen in deze bijzondere kamer.

image (1)

Van Gogh schilderde het schilderij in 1888 in het Zuid-Franse plaatsje Arles. Hij schilderde een kamer uit Het Gele Huis. Van Gogh richtte de kamer zelf in, met schilderijen die hij zelf gemaakt had. Ook de meubels had hij zelf uitgekozen. Mocht je nou niet in de mogelijkheid zijn om naar Chicago af te reizen, het schilderij is na 10 mei weer in het Van Gogh Museum in Amsterdam te zien.

image (2)

Voor meer foto’s kijk je op Airbnb.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.