Alles wat je moet weten over het gratis Disney+ account - Vance

Nu aan het lezen

Alles wat je moet weten over het gratis Disney+ account

Alles wat je moet weten over het gratis Disney+ account

Hoewel de officiële lancering nog even op zich laat wachten, kunnen we in Nederland op dit moment wel al gebruik maken van een gratis Disney+ account. Hebben wij even geluk, want daarin zijn we de enige in de wereld. De rest kan pas van Disney+ gebruik maken vanaf november.

Cijfers gratis Disney+ account

De cijfers worden natuurlijk nauwlettend in de gaten gehouden. Daaruit blijkt dat 8 procent van de Nederlandse huishoudens op dit moment gebruik maken van een gratis Disney+ account. Dat lijkt misschien weinig. Maar als je bedenkt dat Disney+ slechts een paar weken beschikbaar is, is dat relatief toch aardig wat.

Niet geheel verrassend is dat het vooral de jongeren zijn die een gratis account uitproberen. Zo heeft 15 procent van de twintigers een account, tegenover slechts 3 procent van de 50 tot 66-jarigen. Wat wel opvalt, is dat het vooral hoger opgeleiden zijn die een gratis account hebben aangemaakt.

Netflix vs. Disney+

Ook interessant is dat het voornamelijk de Netflix-gebruikers zijn die een gratis Disney+ account hebben aangemaakt. Daaruit kun je stellen dat de gebruikers naast het ruime aanbod van Netflix, toch nog op zoek is naar meer. Slechts 1 procent van de Disney+ gebruikers heeft géén Netflix-abonnement.

Vanaf 12 november zal Disney+ officieel gelanceerd worden en de kans is groot dat er vanaf dat moment ook fors gestreden wordt tussen de twee. Het is sowieso de vraag wat het met de gebruikers van Disney+ zal doen als zij voor de dienst moeten betalen.

Op dit moment is het aanbod van Disney+ nog iets beperkt, maar deze zal na de lancering flink uitgebreid worden.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.