Wat je moet weten over Avengers: Infinity War voor je hem gaat zien

Nu aan het lezen

Wat je moet weten over Avengers: Infinity War voor je hem gaat zien

Wat je moet weten over Avengers: Infinity War voor je hem gaat zien

Nog een paar nachten slapen en dan komt dé Marvel cross-over film naar Nederland. Alle superhelden uit de 18 (!) films komen samen om de strijd aan te gaan met de Ultieme Bad Guy: Thanos.

De trailer werd binnen één week al 45 miljoen keer bekeken en verraadt, samen met de overvolle nieuwe poster, dat er veel staat te gebeuren. Avengers: Infinity War maakt zich klaar voor een kassucces. Maar kan Marvel deze drukke film ook boeiend houden?

Zo. Veel. Personages.

Met bijna twintig films sinds Iron Man (2008) werkt Marvel met hun Cinematic Universe toe naar een climax van de Avengers. De eerste samenkomst in 2012 zag Iron Man, Thor, The Hulk, Black Widow, Hawkeye en Captain America vechten als team.

Daarna gaat Marvel gewoon door met het vertalen van personages uit hun stripboeken naar het grote doek. Guardians of the Galaxy, Ant-Man, Doctor Strange, Spider-Man en Black Panther krijgen allen hun eigen films, terwijl in de andere vervolgen bijpersonages als Vision, Scarlet Witch en The Winter Soldier geïntroduceerd werden.

Dat zijn heel veel personages! Logisch dat film-fans zich afvragen of het niet te vol wordt in één film. Is er bijvoorbeeld nog wel tijd voor romance? Fans speculeren immers al tijden dat Captain America samen zou moeten zijn met zijn beste vriend Bucky of Iron Man. Maar in deze nieuwe trailer, merkten mensen op dat hij en Black Panther zwoel naar elkaar keken.

Kritiek

Het lukte Marvel tot zover om zoveel mogelijk van de superhelden én hun sidekicks op één poster te proppen en op Twitter waren er dus zowel mensen wiens hoofd ontplofte bij het zien ervan, als mensen die NIET onder de indruk waren:

Er waren zelfs klachten dat hun fave niet op de poster stond.

Wat weten we over Thanos?

Marvel heeft de kunst van verschillende helden samen laten komen, geperfectioneerd met de eerste twee Avenger-films én Captain America: Civil War. De superhelden hebben een ingebouwd publiek.

Thanos is ook niet helemaal nieuw; zijn komst wordt al geteased sinds de eerste Avengers film. Maar hoe gaat Marvel met zó veel ‘goede’ superhelden deze ene ‘bad guy’ interessant maken? Zeker nadat vrijwel elke held ongeschonden uit voorgaande films is gekomen en de meeste baddies verslagen zijn?

Nu, er zijn weinig mensen die denken dat Thanos Infinity War overleeft, maar Marvel heeft al aangegeven dat hij samen met Thor de meeste beeldtijd gaat hebben. Dat belooft op z’n minst een backstory!

Dood en verderf

In de meest recente trailer wordt benadrukt dat Thanos het halve universum wil uitroeien. Waarom? In de stripboeken is het verhaal dat Thanos een liefdesrelatie heeft met de Dood. Iets wat zou verklaren waarom hij zoveel dood en verderf wil zaaien.

Voorlopig is het genoeg om te weten dat Thanos, net als in de originele stripboeken, geobsedeerd is door de Infinity Stones, die verspreid over het Marvel Cinematic Universe zijn geïntroduceerd.

Infinity Stones

De Infinity Stones zijn al sinds de eerste Captain America onderwerp van gesprek. Ze binden, naast de superhelden, de verschillende films uit het Marveluniversum. De Tesseract uit The Avengers, de Aether uit Thor: The Dark World, The Orb uit Guardians of the Galaxy zijn eigenlijk allemaal krachtige stenen met speciale uitwerkingen.

The Collector legt in Guardians of the Galaxy uit dat in den beginne zes entiteiten waren. Toen de oerknal kwam, verspreidden de overblijfselen van deze entiteiten zich door het universum. De Infinity Stones werden geboren.

Het zijn er dus zes:

  • De Space Stone wordt door Red Skull in Captain America en Loki in The Avengers gebruikt om te teleporteren
  • De Reality Stone manifesteerde zich in Jane in The Dark World en werd uiteindelijk gegeven aan The Collector, wiens laboratorium verwoest werd in Guardians of the Galaxy
  • De Power Stone zorgde voor die verwoesting en dus leverde de Guardians hem over aan de Nova Corps aan het einde van GotG
  • De Mind Stone zat in Loki’s scepter waarmee hij, je raadt het, gedachtes kon manipuleren. De steen werd uiteindelijk gebruikt in de creatie van Vision
  • De Time Stone zagen we in Doctor Strange die de training vergaarde om tijd zelf te controleren
  • De Soul Stone is nog onzichtbaar gebleven in de films. Het belooft wel een van de machtigste stenen te zijn en zal ongetwijfeld zijn opwachting maken in Infinity War

Thanos heeft er al een paar Infinity Stones in bezit maar De Mind en de Time Stone zijn nog bij de Avengers. Dit is het basiconflict van Infinity War.

Plottwist

De vraag blijft of Thanos genoeg ruimte krijgt om écht een interessante tegenstander te worden. Spider-Man, Ant-Man, Guardians of the Galaxy en Black Panther krijgen vervolgen en lijken dus veilig te zijn in de strijd tegen Thanos. Maar alleen al omdat de contracten van bijvoorbeeld Chris Evans en Robert Downey Jr. angstvallig geheim worden gehouden, zou Infinity War wel eens het einde kunnen betekenen van de Avengers zoals we die kennen.

Drukte of niet, Avengers: Infinity War belooft een keerpunt in de Marvel-filmreeks te worden die geen fan mag missen. Misschien moet ieder één favoriet kiezen en hopen dat die het overleeft?!

Eigenlijk ben ik alleen maar een jongeman die van films en tv-series houdt en daar schrijf ik over.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.