Alohomora! Niantic kondigt Harry Potter game 'Wizards Unite' aan - Vance

Nu aan het lezen

Alohomora! Niantic kondigt Harry Potter game ‘Wizards Unite’ aan

Alohomora! Niantic kondigt Harry Potter game ‘Wizards Unite’ aan

Stel je eens voor dat je rond loopt op straat en je daadwerkelijk in de magische wereld van Harry Potter bevindt. Als het aan game-ontwikkelaar Niantic Labs ligt, wordt deze fantasie eindelijk werkelijkheid. De ontwikkelaar, bekend van het succesvolle Pokémon Go, werkt op dit moment aan een heuse augmented reality game van Harry Potter.

Wizards Unite

Niantic werkt samen met Warner Bros. aan het nieuwe spel Wizards Unite. Er deden al een ruime tijd geruchten de ronde dat een AR-spel van Harry Potter in de stijgers stond. Het is echter nu pas officieel bekend dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Harry Potter: Wizards Unite zal verschijnen onder het label Portkey Games, een submerk van Niantic en Warner Bros.

In de nieuwe game zijn veel invloeden van Niantic’s spel Ingress terug te vinden: een spel waarin spelers de echte wereld rondreizen en power-ups verzamelen, locaties verdedigen en hun omgeving ontdekken. Volgens Niantic komt je droom om tovenaar te zijn eindelijk uit. Zo leer je spreuken, ontdek je alle hoeken en gaten van de magische wereld, vecht je tegen legendarische beesten én kan je in teams samenwerken om de vijand te verslaan. Als dat niet waanzinnig klinkt, weten wij het ook niet meer.

Oprichter en CEO van Niantic, Inc., John Hanke, vertelt dat je in het spel de wereld van J.K. Rowling op een volledig nieuwe manier ontdekt. “De populaire Harry Potter-verhalen spreken al meer dan twintig jaar wereldwijd tot de verbeelding, en binnenkort verschijnt de fantasie in augmented reality, zodat fans en hun vrienden zelf heksen en tovenaars kunnen worden.”

Locatie

Niantic beschikt dankzij Ingress en Pokémon Go over een gigantische locatie database. Dit maakt het mogelijk om de werkelijke wereld met de virtuele wereld van Harry Potter te overlappen. Hierdoor krijg je de kans om te ervaren hoe het is om in een wereld met elven, levende objecten en tovenaars te leven. Naar verwachting komt Wizards Unite in 2018 uit. Het is nog niet bekend in welke maand dit zal gebeuren. Vind hier meer details over het spel.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.