Reizen valt niet te plannen en meer tips van deze wereldreiziger

Nu aan het lezen

Reizen heeft met planning niets te maken en meer wijsheden van een wereldreiziger

Reizen heeft met planning niets te maken en meer wijsheden van een wereldreiziger

Voor een groeiend aantal mensen is reizen een manier van leven. Bevrijd van het juk van 9-5 werken op een muffig kantoor, trekken zij met regelmaat erop uit. We spreken de komende weken met reizigers, travelbloggers en journalisten die als moderne nomaden op de mooiste plekken ter wereld neerstrijken. Ze delen hun tips en ervaringen. Jaloersmakend, maar vooral inspirerend.

Wie ben je en wat doe je?

“Mijn naam is Hannah Sophia en mijn beroep is Visual Storytelling. Ik vind het geweldig om beeld en tekst te maken over bestemmingen, culturen en allerlei onderwerpen die mij aanspreken en inspireren. Visual storytelling is eigenlijk heel breed, je kunt hier veel kanten mee op. Ik ben voornamelijk schrijver maar vind het maken van passende beelden ontzettend gaaf om te doen.”

Wat is by far de meest bijzondere bestemming die je ooit hebt aangedaan?

“India en Nepal. India met al zijn schoonheid en de mooiste levensles en mijn heftigste ervaring was in Nepal. De aardbeving twee jaar geleden, dit had “niks” meer met reizen te maken en ik kwam net uit een meditatie cursus in india dus ik stond wagenwijd open voor de wereld om mij heen. In een spiritueel land als Nepal was het erg heftig om te zien hoe mensen reageren als hun overlevings instinct het van ze overneemt.”

https://www.instagram.com/p/BVv8n_gAsnn/?taken-by=hannahsophiastories

Wat is je beste tip voor een reis die vlekkeloos verloopt?

“Geef je over aan wat er gebeurt. Bedenk voor jezelf van te voren of je wel of niet wil plannen en als je dat doet plan dan ook “tijd” in voor dingen die anders gaan of momenten van rust. De totale rust om te genieten van de dingen om je heen is voor mij echt belangrijk geworden.”

Heb je een app die echt onmisbaar voor je is is op reis?

Ik werk nooit meer apps, maar als ik zou moeten kiezen is het wel google maps, die is echt handig om vanuit je hotel met wifi een route te stippelen en die offline te kunnen volgen door gps! Ideaal, hoewel de charme van een kaart ook te gek is!

Met wie reis je het liefst (alleen, vriend(in), familie, onbekenden)?

“Ik reis steeds vaker op momenten alleen en kies hierna bewust voor samen reizen. Ik vertrek bijna naar Bali met twee vriendinnen, dit is voor mij thuiskomen. De basis hebben om op terug te vallen maar soms in je eentje op ontdekking, dat geeft een veilig gevoel waardoor je meer geniet van je ervaringen!”

Wat post je allemaal online tijdens een reis, op welke kanalen, en welke gear gebruik je daarvoor?

“Ik heb een Hauwei met dubbele Leica camera waarmee ik foto’s maak voor blogs, en voor Hannah Sophia Stories. Deze camera is zo scherp en bijna zo goed als een grote camera. Soms houd ik hem vast tijdens het lopen en kan je hiermee mooie straat momenten vastleggen! Instagram is mijn favoriete kanaal om te delen, hier post ik mijn mooiste foto’s met inspirerende quotes en het is handig om de locatie toe te voegen zodat mensen kunnen zien waar je was!”

Hoe zorg je er voor dat je zo vaak mogelijk op reis kan, hoe combineer je dit met je werk, je budget, je privé-leven?

“Ik zorg dat ik al het werk dat ik kan doen overal ter wereld kan doen. Dit zorgt voor vrijheid en biedt in mijn geval ook kansen om bijvoorbeeld de producten die ik fotografeer voor een merk op de meest mooie locaties vast te leggen. Dit is zo voor beide partijen interresant. Mijn privé leven is een grote mix met mijn passie, ik heb er bewust voor gekozen even geen huis te hebben zodat ik helemaal vrij ben van lasten en ik kan gaan en staan waar ik wil. Dit is niet altijd makkelijk. Soms vragen mensen zich wel eens af hoe ik het doe en mijn antwoord is altijd; het is een keuze!”

Welke plek staat op dit moment bovenaan de bucketlist?

“Peru! Zuid-Amerika is op dit moment een grote wens, daarnaast zou ik dolgraag terug willen naar Nepal, om de aardbeving en de ervaring helemaal achter mij te laten.”

Heb je nog een leuke travel-boekentip? Of een traveltip in het algemeen?

“Volg je hart! Ik kom in de mooiste situaties door ten alle tijde vertrouwen te hebben dat er gebeurd wat er moet gebeuren. Hierdoor kom ik in contact met bijzondere locals en natuurlijk voel je soms ook dat iets niet veilig is, maar mijn eerste keuze is altijd te vertrouwen op mijn mede mens. Er zijn zoveel mooie dingen te zien als je net even wel dat ene steegje in je eentje inloopt of mee gaat in het verhaal van een local die je graag iets wil laten zien. Volg goed je intuïtie, dan weet je het vanzelf.”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.