9 prachtige alternatieven voor een traditionele Kerstboom

Nu aan het lezen

9 prachtige alternatieven voor een traditionele Kerstboom

9 prachtige alternatieven voor een traditionele Kerstboom

Allemaal leuk en aardig zo’n kerstboom, maar ik woon op 15 vierkante en ben blij dat ik nog kan ademhalen… Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je uit milieu-overwegingen geen Kerstboom in huis hebt gehaald of gewoon bent vergeten om er één te kopen.

Desondanks is het toch wel erg gezellig zo’n kerstboom. Herkenbaar? Of wil je gewoon eens iets anders dit jaar? Er zijn meer genoeg alternatieven voor de traditionele Kerstboom. Ik zet ze voor je op een rij!

1. Modern

Strak en simpel

Laten we rustig beginnen. Deze ontwerpen zijn perfect als je strak en modern jouw stijl is.

Foto 1: lifestylelady.com , Foto 2: woontrendz.nl, Foto 3: christmaholic.nl, Foto 4: famme.nl

2. Gij zijt minder tijd kwijt met krijt

Krijt het seizoen

Deze krijtboom is ideaal als je geen zin hebt in iets wat veel moeite kost en wat je na kerst ergens moet opbergen. Je veegt simpelweg de krijttekening weg en krijt iets nieuws, bijvoorbeeld een leuke tekst, een planning of laat je kinderen zich een middagje uitleven.

krijt2
Foto 1: mrkate.com, Foto 2: roomed.nl

3. Als je van hout houdt

Hou(t) de takken

Toch dat echte natuur gevoel creëren? Haal een klein boompje, hou een aantal takken, gooi de rest weg. Hiermee kun je heel veel leuke dingen doen! Of neem een oude palet of koop wat hout en ga aan de slag met de figuurzaag.

Foto 1: woontrendz.nl, famme.nl Foto 2: babble.com, Foto 3: diy.allwomenstalk.com, Foto 4: famme.nl, Foto 5: woontrendz.nl/überall&nirgendwo, Foto 6: ethicalocean.com/lisanneleeft.nl, Foto 7: lowes.com, Foto 8: gadero.nl

4. Bier/wijnboom 

Als je een reden nodig hebt om te drinken

Nog even doordrinken en je kunt een van deze pareltjes in elkaar zetten! Maar begin op tijd, anders wordt het wel een heel katerige kerst…

Foto 1: woontrendz.nl, famme.nl, Foto 2: topdreamer.com, Foto 3: femalevision, Foto 4: thisgreenlife.ca, Foto 5: woontrendz.nl, Foto 6: ethicalocean.com/lisanneleeft.nl

5. Last-minute but not least: Plak iets

Met een beetje creativiteit kun je heel ver komen

Je kunt werkelijk ongeveer tegen de muur plakken in de vorm van een kerstboom. Gegarandeerd complimenten voor je originaliteit!

 6. Creatief met de printer

Simpel en origineel

Wil je liever niets op je muur plakken? Dan is dit ideaal. Het enige wat je nodig hebt, is een leeg stuk muur. Zo hoef, je niets op je muur te plakken, en kun je alsnog het effect van een echte boom creëren. Ook leuk: Schilder zelf een boom op een doek.

Foto 1: almostmakesperfect.com, Foto 2: woontrendz.nl

7. Papier hier – boom

Zijn die papieren krantjes toch nog ergens goed voor

Heb jij zo een huis waar boekenplanken het behang vormen? Dan kun je vast iets met een van deze ideeën.

Collage Papierboom
Foto 1: woontrendz.nl/famme.nl, Foto 2: famme.nl, Foto 3: alittletipsy.com, Foto 4: famme.nl, Foto 5: woontrendz.nl, Foto 6: themarysue.com, Foto 7: ethicalocean.com, Foto 8: rebloggy.com

8. Babyboom

Als het écht klein moet

Deze boompjes zijn klein, maar geven toch net een beetje extra sfeer. De boompjes van mos zijn makkelijk te maken door oase in een punt te snijden en het mos erop te spelden of eromheen te wikkelen met ijzerdraad. Met de laatste manier hou je het mos langer groen. De boompjes op de rechterfoto zijn ook simpel in elkaar te zetten, klik hier voor uitleg.

 

Foto 1: woontrendz.nl, Foto 2: christmaholic.nl
Voor meer kleine kerstboompjes kun je ook nog deze tutorial kijken.

 9. De Plafondkerstboom

Vanuit een ander perspectief

Als je toch liever een echte kerstboom in huis haalt, kun je altijd nog dit proberen! Het schijnt ook goed te helpen als je katten hebt die graag de boom verkrachten. Of de zweefboom (rechts). Ook vanuit het plafond, maar geen echte boom in huis.

Foto 1: woontrendz.nl, Foto 2: woontrendz.nl, Foto 3: famme.nl
 
 Nog eentje dan, voor als je echt geen tijd hebt…
Foto: Famme.nl

Nena is 21 jaar en studeert Journalistiek in Tilburg. Ze houdt zich graag bezig met schrijven, film en fotografie. Mensen denken vaak dat ze aan het dromen is, maar in werkelijkheid bedenkt ze dan geniale creatieve producten. Of wat ze gaat eten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.