Apple viert 20 jaar Apple design met... een boek - Vance

Nu aan het lezen

Apple viert 20 jaar Apple design met… een boek

Apple viert 20 jaar Apple design met… een boek

Ja je leest het goed, het nieuwste product dat Apple op de markt brengt is geen nieuwe Macbook, geen iBook, maar gewoon een boek. Nou ja, niet gewoon een boek natuurlijk: een fotoboek waarin 20 jaar Apple’s designgeschiedenis is vastgelegd. Het boek is opgedragen aan Steve Jobs, die uiteraard de spirituele vader was van het iconische design van Apple.

‘Designed By Apple in California’ zal het boek heten en bevat 450 foto’s van producten van vroeger en nu. Zo krijg je een blik op de ontwerpen van de iMac uit 1998 tot de Apple Pencil uit 2015. Daarnaast wordt ook beschreven welke materialen en technieken het designteam van Apple heeft gebruikt.

Designed-By-Apple-boek

Bron van informatie en inspiratie voor designstudenten

Het boek is dan wel een designboek, maar het gaat niet over het designteam, het creatieve proces of productontwikkeling. Het geeft gewoon een inkijk in Apple’s werk van de laatste jaren. Volgens Jony Ive, Chief Design Officer bij Apple is het ook geen lofzang voor hun eigen werk. Het is eerder een bron van inspiratie voor studentenvan alle ontwerpdisciplines.

‘Designed by Apple in California’ is vanaf morgen, woensdag 16 november, verkrijgbaar in klein (10,20 x 12,75 inch) en groot (13 x 16,25 inch) formaat via Apple.com en in sommige Apple Stores. Het fotoboek is helaas wel geprijsd zoals een echt Apple-product. Je betaalt 199 dollar voor de kleine versie en 299 dollar voor het grote formaat.

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.