Apple introduceert app om kinderen te leren programmeren

Nu aan het lezen

Apple introduceert app om kinderen te leren programmeren

Apple introduceert app om kinderen te leren programmeren

Gisteren heeft Apple grote aankondigingen gedaan voor de nieuwe software iOS 10. In dit artikel leg ik dat allemaal uit, maar buiten deze software-aankondigingen, heeft Apple ook een nieuwe app voor de iPad geïntroduceerd. Swift Playgrounds is een interactieve app voor kinderen, waarmee ze kunnen leren programmeren.

Apple had Swift al gecreëerd, een programmeerapp voor volwassenen. Met Swift Playgrounds kunnen kinderen via een spelletje leren programmeren. In het spelletje moet je met een beer edelstenen verzamelen. Deze beer kan zich bewegen door de programmeercode die het kind invoert. Door verschillende lessen kan het kind deze codes leren. Wanneer kinderen met het spelletje beginnen, moeten ze meteen aan de slag door de beer drie stappen te laten lopen.

Swift Playground

Dieren

Volgens Techcrunch doet de app denken aan Codeacademy, maar is het een stuk vrolijker en je ziet dat het speciaal op kinderen gericht is. Met vrolijke kleuren en dieren willen ze kinderen aan de game hechten.

Apple heeft met Swift twee jaar geleden een nieuwe programmeertaal gecreëerd. Ze hopen dat kinderen via Swift Playgounds doorgroeien naar Swift. Dan kunnen ze zelf apps gaan bouwen voor Apple-producten Vanaf september is de iPad app gratis te downloaden.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.