Apple trekt de stekker eruit en stopt na 18 jaar met iTunes - Vance

Nu aan het lezen

Apple trekt de stekker eruit en stopt na 18 jaar met iTunes

Apple trekt de stekker eruit en stopt na 18 jaar met iTunes

Toen er nog helemaal niet zo makkelijk aan muziek te komen was als vandaag de dag, was de mediabibliotheek iTunes groots en populair. Cd’s kopen, die op je computer zetten om ze vervolgens weer op je mp3 te zetten was ineens niet meer nodig. Je kocht de muziek gewoon direct online, om ze vervolgens op je iPod te beluisteren. Maar na 18 jaar zet Apple een punt achter deze bekende muziekdienst: iTunes gaat stoppen.

Geen iTunes meer

Maandagavond werd bekend dat Apple de functies van de mediabibliotheek zal verspreiden over drie verschillende apps op de Mac. Namelijk Muziek, Podcast en Apple TV. Wel zal het programma blijven bestaan. Dus Windows gebruikers die hun muziek luisteren via iTunes hoeven zich geen zorgen te maken.

De stap om te stoppen met iTunes is niet heel verrassend. De laatste jaren kreeg Apple al vaker kritiek op de mediabibliotheek, die niet meer goed zou werken. Dat zou voornamelijk komen door de vele functies waar iTunes over beschikt, wat ervoor zorgde dat de app in populariteit flink afnam. Voortaan zul je je iPhone, iPad of iPod synchroniseren via een optie in Finder.

Nieuwe functies

De presentatie draaide voornamelijk om software. En vooral de donkere modus blijkt groots te zijn. Deze optie wordt steeds populairder bij Apple-gebruikers en zorgt ervoor dat je vooral ’s nachts prettiger naar je scherm kunt kijken. Alle witte vlakken zijn dan namelijk vervangen voor zwart en donkergrijs.

Ook werd bekend gemaakt dat er zowel op iOS als Mac de functie ‘Find My’ komt. Hiermee kun je je andere apparaten terugvinden, maar het is ook een vervanging voor ‘Find my Friends’. Apple laat weten dat je met dit programma zelfs apparaten kunt terugvinden die uitstaan.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.