Apple's kerstcommercial van dit jaar is een heuse tranentrekker - Vance

Nu aan het lezen

Apple’s kerstcommercial van dit jaar is een heuse tranentrekker

Apple’s kerstcommercial van dit jaar is een heuse tranentrekker

Hoewel Sinterklaas nog maar net in ons land is, zijn er toch al genoeg mensen die niet kunnen wachten tot kerst begint. In sommige gevallen wordt de kerstmuziek al gedraaid en staat de kerstboom zelfs al in huis. Daar horen natuurlijk ook de nodige kerstcommercials bij. Ook dit jaar komt Apple weer met een kerstcommercial, dat beter gezien kan worden als korte kerstfilm. En dit jaar is-ie weer fantastisch.

Geanimeerde commercial

Vorig jaar was de slogan ‘Move someone this holiday’, waarbij we een koppel zagen dansen door de stad. Dit jaar heeft Apple het heel anders aangepakt. De commercial is namelijk volledig geanimeerd, wat er dan ook voor zorgt dat het geen reclame-gevoel geeft.

We zien een jonge vrouw die het liefst op een creatieve manier bezig is, maar dit aan niemand anders durft te laten zien.  Haar hond heeft daar inmiddels wel genoeg van. Op een koude winterdag weet hij het raam open te zetten, en vliegt al haar werk uit het huis. Wat lijkt op een drama, komt eigenlijk juist heel goed uit: haar werk wordt namelijk met de rest van de wereld gedeeld. En de mensen vinden het fantastisch!

Dat maakt de commercial een heuse tranentrekker, met de passende slogan ‘Share your gifts’. Het weet je direct in de kerstsferen te brengen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.