Vance

Artemis Fowl skipt de bioscoop en komt direct naar Disney+

Foto: Disney

We wachten met zijn allen al enige tijd op de nieuwe Disney-film Artemis Fowl, waarin de 12-jarige Artemis in een strijd tegen een groep elfen terecht komt die achter de verdwijning van zijn vader zouden kunnen zitten. De film gaat echter nooit in de bioscoop terecht komen. In plaats daarvan komt hij direct naar Disney+, meldt Variety.

De sci-fi- en fantasy-film Artemis Fowl moest op 29 mei op het witte doek terechtkomen. Maar helaas: vanwege de coronacrisis zijn de meeste bioscopen gesloten. Nu kan Disney ervoor kiezen om de film later uit te brengen – wat het ook met diverse andere films gedaan heeft – maar er is natuurlijk ook een andere weg. De film kan direct naar de streamingdienst Disney+.

En dat is dus ook wat Disney met de film gaat doen. Maar wanneer de film dan precies op Disney+ terechtkomt, dat is nog onduidelijk.

Eerdere problemen

Artemis Fowl heeft al eerder vertraging opgelopen. De film moest eigenlijk op 9 augustus vorig jaar al verschijnen, maar werd een jaar uitgesteld. Vervolgens kwam de coronacrisis en waren er dus opnieuw problemen voor de film.

Artemis Fowl is gebaseerd op de boekenserie Eoin Colfler en geregisseerd door Kenneth Branagh (bekend van Murder on the Orient Express, Thor en Cinderella)