Dit zijn alle artiesten die weigeren op te treden tijdens Trumps inauguratie

Nu aan het lezen

Trumps inauguratie loopt leeg: Dit zijn de artiesten die een optreden weigeren

Trumps inauguratie loopt leeg: Dit zijn de artiesten die een optreden weigeren

Een inauguratie van een president betekent feest. Officiële ceremonies, een gevoel van ‘samenzijn’ en natuurlijk geweldige muziek.

Zo niet de komende inauguratie in de Verenigde Staten, doorgaans een enorm podium voor populaire muziekacts. Barack Obama werd bezongen door onder andere Beyoncé, Kelly Clarkson en Jon Bon Jovi tijdens zijn twee presidentstermijnen. En Donald Trump? Daar is na veel moeite en onduidelijkheid eindelijk wat helder over de performers op 19 januari…

‘Grote moeite’

Het inhuldiging comité van Donald Trump heeft een stuk meer moeite om een geschikte kandidaat te vinden dan voorgangers. Naar verluid zouden sterren van de ‘A-list’ weigeren op te treden tijdens de grote dag van Donald Trump, tot grote woede van de aanstaande president.

Verschillende bronnen bevestigen dat Elton John, Kiss en Garth Brooks onder de artiesten vallen die weigeren op te treden tijdens de inauguratie. Wie er dan wel het podium betreedt? De Amerikaanse rockband 3 Doors Down (‘Here Without You) en countryzanger Toby Keith.

Een greep uit de artiesten die pertinent weigeren het presidentspodium te beklimmen, ongeacht de eer, roem of geld.

Elton John

Showbizz man van het eerste uur, maar niet voor Trump.

 

Moby

De beroemde artiest en zanger van Porcelain en Why Does My Heart Feel So Bad gaf aan op Instagram te zijn gevraagd door een booking agent of hij zou overwegen op te treden tijdens de inhuldiging van Trump. Zijn reactie:

“Hahahahaha, wait, Hahahaha, really?”

Hij voegde daaraan toe dat hij overweegt op te treden ‘zodra de betaling bestaat uit Trumps belastingteruggave’.

Kiss

 

De vrouw van Gene Simmons, de bizar betongde rockster van KISS, vertelde aan TMZ dat haar man een aanbieding had voor de inauguratie. “Ze hebben het gevraagd en hij weigerde beleefd”. Daarnaast zou Simmons op hetzelfde moment aan het toeren zijn in Europa, dus.

Céline Dion

Volgens TheWrap zou hoteleigenaar Steve Wynn deze Canadese zangeres willen strikken voor de inauguratie, maar zou zij hebben geweigerd.

Naast bovenstaande artiesten zegt nu ook R. Kelly dat hij definitief niet zal optreden, ondanks de geruchten. Minder bekend in Nederland, maar geliefd in de VS zijn Rebecca Ferguson (X-Factor finalist in Groot-Brittannië) en Charlotte Church.

4 miljoen

Mocht de lijst met performers die wél komen, toch te schamper blijken, dan offert rapper YG zich graag op.

De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Gage Skidmore en beschikbaar gesteld onder een Creative Commons-licentie.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.