Banksy zorgt voor ophef in Engeland met nieuwe muurschildering - Vance

Nu aan het lezen

Banksy zorgt voor ophef in Engeland met nieuwe muurschildering

Banksy zorgt voor ophef in Engeland met nieuwe muurschildering

Een nieuw kunstwerk van graffiti artist Banksy in de Britse stad Dover heeft vanochtend voor ophef gezorgd in Engeland. Op het kunstwerk is een enorme afbeelding van de Europese vlag te zien en een bouwvakker die heel subtiel één van de knalgele sterren aan het weg beitelen is.

De timing van het kunstwerk, dat vanochtend direct gepost werd op de Instagram account van Banksy, komt op een moment waarin het Verenigd Koninkrijk zich opmaakt voor verkiezingen en een vertrek uit de EU.

Critici noemen Banksy’s werk daarom nu wel erg ‘opzichtig en cliché’, terwijl anderen juist zijn subtiliteit roemen: “de ster wordt heel zorgvuldig verwijderd, de schade is van een afstandje bijna niet te zien” zegt één reactie op Facebook. “Heel subtiel, en een een fantastische metafoor voor wat er op dit moment in Engeland aan de hand is”.

Dover, England.

Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op

Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.