Barbie komt met poppen in rolstoel en met prothese - Vance

Nu aan het lezen

Barbie komt met poppen in rolstoel en met prothese

Barbie komt met poppen in rolstoel en met prothese

Barbie is al enige tijd bezig met het doorvoeren van veranderingen van de poppen. Eerder was er al een verandering te zien in de vormen en maten van de barbies. Dat zorgde ervoor dat er niet alleen maar super slanke poppen in de schappen te vinden waren. Ook werd er een pop met hoofddoek toegevoegd. En om ervoor te zorgen dat niemand zich achtergesteld hoeft te voelen, maakte het productiebedrijf Mattel bekend dat er ook poppen in rolstoelen en met protheses aankomen. Goed nieuws dus!

Het nieuws werd via Instagram naar buiten gebracht. In een post werd vermeld dat er een Barbie in een rolstoel wordt toegevoegd aan de ‘fashionistas’ lijn. Maar dat niet alleen, want er zal ook eentje met een beenprothese worden toegevoegd.

Kim Culmone, hoofd van ontwerpen van Barbie, vertelde aan Teen Vogue dat er al jarenlang naar een pop in een rolstoel gevraagd werd. Nu zal deze er eindelijk komen. De poppen zijn gemaakt in samenwerking met UCLA, University of California Los Angeles. Naar verwachting zijn deze barbies in het najaar van dit jaar nog in de winkels verkrijgbaar.

Diversiteit

Het heeft even geduurd voordat er daadwerkelijk verandering gebracht werd in het beeld dat wij van Barbie kennen. Toen deze pop in 1959 op de markt kwam, was ze alleen nog maar te zien als een slanke dame met een wespentaille. Terwijl vrouwen in zoveel vormen en maten te zien zijn, en zich daardoor dus nooit helemaal konden identificeren met de pop.

Het beeld dat kinderen hierdoor krijgen van een vrouwenlichaam, klopte niet. Toch kwam hier 60 jaar later pas verandering in. In 2016 kwam de ‘curvy’ Barbie op de markt. Gelukkig kan inmiddels vrijwel elke vrouw zich identificeren met de pop.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.