Barbie's vriendje Ken sluit zich aan bij de hipsters met heuse 'man bun' - Vance

Nu aan het lezen

Barbie’s vriendje Ken sluit zich aan bij de hipsters met heuse ‘man bun’

Barbie’s vriendje Ken sluit zich aan bij de hipsters met heuse ‘man bun’

De Barbiepop stond lang bekend om haar weinig-diverse uitstraling. Mede door haar onrealistisch dunne taille werd de pop fel bekritiseerd om haar verbeelding van de ‘perfecte’ vrouw. Hier werd gelukkig vorig jaar wat aan gedaan met een nieuwe ‘curvy’ Barbiepop. De mannen mogen natuurlijk niet achter blijven, dus ook haar vriendje Ken onderging een aantal metamorfoses.

Tijd om eens wat meer types in de mix te gooien. De Barbiepoppen die wij kennen zijn zóóó jaren ’90, de nieuwe Ken is een echte millenial – in al zijn verschillende vormen.

Man bun

Met zijn mannenknot, ofwel ‘man bun’, flinterdunne das en hippe cactus-shirt verovert de Ken-pop menig Barbie vrouw. De nieuwe poppen zijn beschikbaar in een dunne en gespierde versie, met een keuze uit 9 verschillen huidkleuren. Heb je iets meer affiniteit met de alternatievere types? Daar zijn ook nieuwe opties voor. Zo is er een Ken-pop met geruit shirt en Doc Martens én een stoere versie met ingevlochten haar en zilveren sneakers.

De nieuwe Ken-poppen maken onderdeel uit van een drie-jaar lang project genaamd de Barbie ‘fashionista’s’ lijn. De poppen spelen mooi in op de nieuwste Instagram en mode-blogger hypes. Zo zie je maar, ook de Barbie makers zitten niet stil en werken hard om ieder type van de samenleving te representeren. Wat zou het volgende type zijn? Een freelancer-Barbie met een latte in haar hand en laptop als gadget?

fashionista barbie

Foto’s: Mattel

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.