Batwoman is eerste homoseksuele superheld mét eigen tv-serie

Nu aan het lezen

Batwoman is eerste homoseksuele superheld mét eigen tv-serie

Batwoman is eerste homoseksuele superheld mét eigen tv-serie

Batwoman is terug van weggeweest én kan zichzelf de eerste homoseksuele superheld noemen. Daarmee krijgt ze haar eigen tv-serie op de Amerikaanse zender The CW. Dat maakt het de eerste superheldenserie met een homoseksuele hoofdpersonage. En dat is goed nieuws, want dit brengt eindelijk verandering in de seksuele voorkeur van superhelden.

Op de Amerikaanse tv-zender worden al andere series uitgezonden van (vrouwelijke) superhelden, waaronder Supergirl, The Flash en Arrow.

Lesbische superheld

De originele Batwoman komt uit de jaren 50 en verscheen toen voor het eerst in de Batman stripboeken van DC Comics. In de stripboeken kwam ze als eventuele romantische partner voor Batman. Voor een lange tijd bleef het hierbij.

Totdat ze in 2006 weer opnieuw als personage verscheen. Toen als een lesbische vrouw, die Kate Kane heet. Een badass babe die geïnspireerd werd door Batman en haar eigen leven op het spel zet om anderen in de stad te beschermen.

In de tv-serie heeft Batwoman weer een andere verschijning. Volgens de omschrijving van het nieuwe programma is Batwoman een ‘goed getrainde straatvechter’, die haar eigen demonen moet overwinnen voordat ze echt als held gezien kan worden in Gotham City.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.