Bekijk de trailer van deze Ghibli-film uit 1993 die nu in première gaat

Nu aan het lezen

Bekijk de trailer van deze zeldzame Ghibli-film uit 1993 die nu in première gaat

Bekijk de trailer van deze zeldzame Ghibli-film uit 1993 die nu in première gaat

Sinds ik als volwassene de film My Neighbor Totoro (1988) keek, en ontroerd bleek door deze Japanse tekenfilm met daarin een fictief monster, ben ik fan van filmstudio Ghibli. De studio is verantwoordelijk voor de beste anime-films ter wereld.

Toen ook nog bleek dat het recente en absoluut fantastische en woordloze The Red Turtle is gemaakt door deze studio, kan ik niet anders dan ieder nieuwtje over de filmmakers volgen.

Troostrijk

Mijn fandom heeft te maken met het troostrijke karakter van kinderlijke figuren met levensechte kenmerken. Deze maand belooft veel goeds op dat vlak: de Ghibli-film Ocean Waves gaat in premiere in Amerikaanse bioscopen. In het voorjaar volgt een release op DVD.

In tegenstelling tot de Ghibli films met een hoog fantasiegehalte, gaat dit verhaal over een high school romance. Het oog voor detail, de muziekjes en onnavolgbare kwaliteit, maken het nog steeds een échte Ghibli-knaller, blijkt uit de minimalistische trailer.

High school

Opvallend: de film ligt al sinds 1993 op de planken. De film, oorspronkelijk gemaakt voor tv, is hoe dan ook een verzachting van de pijn voor echte Ghibli fans nadat mede-oprichter Hayao Miyazaki aangaf misschien met pensioen te gaan.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.