Realtime animatie van zinken Titanic bekijken duurt 2,5 uur

Nu aan het lezen

Beleef zelf het zinken van de Titanic in deze 2,5 uur durende real time video

Beleef zelf het zinken van de Titanic in deze 2,5 uur durende real time video

Het was één van de populairste films van de jaren ’90: Titanic met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. De film vertelde het verhaal van het gigantische cruiseschip dat in 1912 tijdens zijn eerste vaart zonk nadat het tegen een ijsberg botste. De film duurde bijna drie uur, ongeveer net zo lang als het zinken van het schip in het echt, maar natuurlijk werd het daadwerkelijke zinken voor de film flink ingekort.

Het blijkt namelijk een verdomd lange zit om daadwerkelijk in realtime naar het zinken van de Titanic te kijken, bewijzen de makers van ‘Titanic: Honor and Glory’. Zij maakten een 3D-animatie van het zinken van het schip, zonder de passagiers maar met alle details. En die animatie duurt maar liefst 2 uur en 40 minuten. De eerste drie kwartier heb je zelfs niet eens door dat de boot zinkt. De animatie staat nu volledig op YouTube:

De video is onderdeel van een game, waarin je zelf rond kunt lopen op de (zinkende) Titanic en kunt praten met mensen aan boord. De makers hebben hiervoor daadwerkelijk het hele schip digitaal nagebouwd, inclusief alle kamers, reddingssloepen en andere details. De makers zoeken op dit moment nog investeerders en donateurs, maar hebben de animatie alvast online gezet om aandacht te genereren voor het bijzondere project.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.