Dit zijn de 6 beste Kerstfilms die je op Netflix kunt vinden - Vance

Nu aan het lezen

Dit zijn de 6 beste Kerstfilms die je op Netflix kunt vinden

Dit zijn de 6 beste Kerstfilms die je op Netflix kunt vinden

In de aanloop naar de kerst zet ik het liefst een lekkere cheesy kerstfilm op om alvast in de kerststemming te komen. Maar welke is nou het leukst? Zie hier de zes leukste, ultieme kerstfilms die ook nog eens te zien zijn op Netflix.

1. Home Alone

Wie de ultieme kerstfilm zegt, zegt Home Alone. Mijn favoriete kerstfilm is en blijft Home Alone 1. Deze staat dan ook als enige op Netflix en dat is maar goed ook, want de eerste blijft het beste. Hoe vaak je deze film ook kijkt, het blijft geweldig om te zien hoe de jonge Kevin zijn huis volbouwt met boobytraps om de inbrekers weg te jagen.

Niet iedereen is het daarmee eens en de meesten zijn blij dat de films dit jaar niet worden uitgezonden op tv. Maar een tip voor degene die het kerstgevoel nog niet heeft: kijk Home Alone.

2. The Nightmare Before Christmas

De musical-animatiefilm The Nightmare Before Christmas speelt zich af in een magische wereld der feestdagen met onder andere het stadje Halloween Town. Om de andere steden Christmas Town en Easter Town te bereiken, moet je door de soort ‘interdimensionale’ doorgangen.

Jack Skellington, ook wel Pumpkin King genoemd, wordt meegezogen naar Christmas Town en kijkt daar zijn ogen uit. De familiefilm uit 1993 is helemaal gemaakt met stop-motion en is daarom naar mijn mening zo leuk om te kijken.

3. How The Grinch Stole Christmas

Het groene monster The Grinch gespeeld door Jim Carrey is niet te missen tijdens de kerstdagen. Met zijn enge lach en harige handen was hij vroeger een van mijn grootste nachtmerries, maar tegenwoordig vind ik het een echte kerstfilm die je moet zien.

De familiefilm How The Grinch Stole Christmas gaat over een wezen dat een hekel heeft aan Kerstmis. Omdat hij het feest zo haat, besluit hij zich te verkleden als de Kerstman en het feest te stelen in de hoop dat iedereen hierdoor ongelukkig wordt. The Grinch lijkt op het eerste gezicht een eng wezen, maar aan het einde van de film blijkt hij een klein hartje te hebben.

4. The Muppet Christmas Carol

Het is Kerstavond en Scrooge gespeeld door Michael Caine is weer eens onvriendelijk tegen iedereen. De Christmas Carol wordt in de film verteld door The Muppet Gonzo met behulp van Rizzo the Rat. De drie geesten die op bezoek komen worden ook gespeeld door de figuren van de Muppet-show. Misschien is The Muppet Christmas Carol niet de beste vertolking van het Scrooge-verhaal, maar in ieder geval wel de leukste!

5. Serendipity

Een van de mooiste kerstfilms die ik ooit heb gezien is Serendipity. De romantische komedie met John Cusack (Jonathan) en Kate Beckinsale (Sara) in de hoofdrol gaat over het lot in de liefde. De twee lopen elkaar tegen het lijf tijdens het kerstshoppen. Na een kop koffie gedronken te hebben, wil Sara een briefje met haar naam en telefoonnummer aan Jonathan geven maar dit briefje wordt meegenomen door de wind. Dit is het teken dat ze niet voor elkaar bestemd zijn, vindt Sara.

Zij besluit om haar gegevens in een boek op te schrijven en dit te verkopen aan een boekhandel. Wanneer Jonathan het specifieke boek ooit weer in handen krijgt, is dat een teken dat zij bij elkaar horen. Waarschijnlijk denk je nu: “Jeetje wat een slecht verhaal”, maar geloof me het is een prachtige film én het speelt zich af rond kerst.

6. The Polar Express

In de animatiefilm The Polar Express wordt een jongetje wakker tijdens Kerstavond van het geluid van een trein. Wanneer hij naar buiten loopt, ziet hij een immense trein genaamd The Polar Express. De conducteur wiens stem van Tom Hanks is, vraagt of hij op de trein wil stappen richting de Noordpool. The Polar Express blijkt een magische trein te zijn. Een echte familiefilm met een mooie kerstboodschap!

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.