Bètaversie nieuwe Android krijgt genderneutrale emoji

Nu aan het lezen

Bètaversie nieuwe Android krijgt genderneutrale emoji

Bètaversie nieuwe Android krijgt genderneutrale emoji

Google heeft een nieuwe bètaversie van Android P, de nieuwste versie van Android, aangekondigd. In die versie komen ook nieuwe emoji terecht, die later dit jaar voor iedereen beschikbaar worden. Onder de emoji vallen een skateboarder en een kreeft, maar ook een genderneutrale optie voor de familie- en stelletjes-emoji. Dat meldt Emojipedia.

De emoji bestonden al in de Unicode Standard. Dat is de wereldwijde standaard voor digitale teksten. De emoji zijn dus niet nieuw, maar nu wel voor het eerst opgenomen in Android. Daarmee volgt Google een richtlijn: “Als er geen geslacht genoemd is, dan moet er een genderneutrale of genderinclusieve afbeelding getoond worden.”

Daardoor wordt de standaard emoji voor “familie” en “stelletje” – waarbij er dus geen geslachten genoemd worden – genderneutraal. In het submenu kun je vervolgens wel voor verschillende geslachten kiezen, bijvoorbeeld “vader, moeder kind” of “man en vrouw”.

Genderneutrale-emoji-Android

Meer genderneutrale opties

Dit kan een indicatie zijn dat Google ook voor andere emoji’s een genderneutrale optie gaat introduceren, of als standaard weer gaat geven. Apple maakte vorig jaar eenzelfde soort stap, door een aantal eigen genderneutrale emoji te introduceren.

De bedoeling is dat Android P ergens in juli of augustus voor iedereen met een Android-telefoon beschikbaar wordt.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.