De figuurtjes die je tijdens een telefoongesprek maakt hebben betekenis

Nu aan het lezen

De figuurtjes die je tijdens een telefoongesprek maakt hebben een betekenis

De figuurtjes die je tijdens een telefoongesprek maakt hebben een betekenis

Of het telefoongesprek nu lang of kort is, ik betrap mezelf er altijd op dat ik een pen in mijn hand heb een een stuk papier voor me heb liggen. Zonder dat ik het doorheb begin ik te tekenen. Vierkantjes, rondjes, sterretjes of huisjes. Er is geen touw aan vast te knopen. Of toch wel?

Deze kleine, onbewuste tekeningetjes, ook wel doodles genaamd, kunnen ons dingen vertellen over onze persoonlijkheid en gevoelens, schrijft Brightside. Volgens de site is ons bewustzijn zwakker dan gebruikelijk als we tijdens een telefoongesprek of meeting tekenen. Hierdoor wordt de pen geleid door ons onderbewuste. En dat leidt tot de volgende tekeningetjes met de volgende betekenissen.

Menselijke figuurtjes

Als je tijdens een telefoongesprek of vergadering poppetjes tekent, dan kun je gevoelens van hulpeloosheid hebben. Ook kan het zijn dat je voor sommige verantwoordelijkheden weg wil lopen. Als je de poppetjes meer detail geeft en het menselijke figuurtjes worden, kan het op emotionele instabiliteit duiden en wil je aansluiting bij anderen.

Persoonlijke gedachten

Je eigen gedachten op papier zetten tijdens een telefoongesprek, laat zien dat je jezelf in het middelpunt plaatst. Je bent vooral bezig met je eigen gedachtes en niet met die van anderen. Dit kan resulteren in egoïstisch gedrag.

Vierkanten, diamanten en geometrische vormen

Dit laat zien dat je overtuigd bent van je eigen mening en je durft deze ook te geven. Het laat zien dat je bedacht- en waakzaam bent.

Cirkels en ringen

Ronde objecten tekenen laat mogelijk zien dat je je met anderen wil verbinden en samenwerken. Het laat zien dat je je alleen en afgezonderd voelt en dat je meer aandacht van anderen wil.

Rare vormen

Soms doe je maar wat en lijkt je tekeningetje nergens op. Toch is dit niet zo. Wanneer je bijvoorbeeld losse lijnen of ronde vormen tekent, kan het zijn dat je niet echt geïnteresseerd in de ander bent. Het kan zijn dat je druk met je eigen gedachtes bezig bent.

Huisjes of doosjes

Als je dit tekent, houdt je waarschijnlijk van dingen plannen en orde. Het kan ook laten zien dat je weet wat je wil en je mening niet onder stoelen of banken steekt.

Welke figuurtjes teken jij tijdens een telefoongesprek?

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.