Beyoncé had op vele fronten een historisch optreden tijdens Coachella

Nu aan het lezen

Beyoncé had op vele fronten een historisch optreden tijdens Coachella 2018

Beyoncé had op vele fronten een historisch optreden tijdens Coachella 2018

Eigenlijk zou Beyoncé muziekfestival Coachella al in 2017 verblijden met een optreden, toen de zwangerschap van haar tweeling daar een stokje voor stak.

Dit jaar was het dan zover: tijdens het zesdaagse feest waar menig (gesponsorde) it-girl en influencer op af komen, was Queen Bey de ster van de avond met misschien wel haar allerbeste optreden ooit.

Beychella

De Beyhive – fans –  wisten het bij voorbaat al zeker: dit optreden zou fenomenaal worden. Dus doopten zij het festival in aanloop naar de vrouwelijke headliner meermaals tot ‘Beychella’, een verbastering van Beyoncé en Coachella.

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op

De zangeres die aan het optreden zes Instagramposts wijdde, betrad het podium met een gigantisch muziekkorps en opende de show met hitsingle Crazy in Love, gehuld in een handgemaakte Cleopatra outfit van Balmain.

Recordoptreden

Alsof daarmee, en de daaropvolgende 26 (!) hits niet al de toon was gezet, bedankt Bee tijdens haar act het publiek om de eerste zwarte vrouw te zijn als Coachella hoofdact. Later op de avond neuriede Bey een bewerking van ‘Lift Every Voice and Sing’, ook wel bekend als het zwarte nationale volkslied.

De show van Beyoncé bleef politiek: het bevatte nummers van haar Lemonade album en quotes van onder anderen Malcolm X en de feministische schrijver Chimamanda Ngozi Adichie.

Destiny’s Child

Beyoncé heeft eigenhandig geschiedenis geschreven, aldus veel recensenten de dag na het groots onthaalde optreden. Niet in de laatste plaats omdat ze de langst durende dansset uitvoerde op het Coachella podium, praktische haar gehele oeuvre bracht én girlband Destiny’s Child optrommelde voor een reünie.

Dat optreden bezorgt je werkelijk kippenvel: de girlpower waarmee de dames eind jaren negentig de hitlijsten bestormden in outfits gemaakt door Beyoncés moeder, staat anno 2018 nog als een huis.

Het trio zong nummers als Lose My Breath, Say My Name en Soldiers. Aan het einde van de setlist die werkelijk Beyoncés hele carrière bespande, vergezelden nog zus Solange Knowles en later man Jay-Z haar op het podium.

Must watch

Volgens critici was alles aan Beyoncés optreden fenomenaal, behalve het publiek: er was niet genoeg ‘hype’ schrijft een fan onder een clip. En: ‘Coachella bestaat voornamelijk uit witte twintigers die lang niet genoeg afweten van Mrs Carters succes.’

Is het je niet gelukt de live-stream van Coachella te vinden? Er zijn al een aantal goede clips te vinden, gefilmd vanuit het publiek. Hieronder een greep uit de Beychella-hits. Ook als je geen gigantische Beyoncé-fan begint, begin je je maandag op deze manier wel met een flinke dosis sass. Geniet!

Foto: Shutterstock

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.