Dit billboard doodt miljoenen Zika-muggen per dag

Nu aan het lezen

Dit billboard doodt miljoenen Zika-muggen per dag

Dit billboard doodt miljoenen Zika-muggen per dag

Het Zika-virus is een groot probleem in Brazilië. Als volwassene heb je daar niet heel veel last van, maar als zwangere vrouw wel. Zwangere vrouwen die besmet zijn met het virus, kunnen kinderen krijgen met te kleine schedels. Dit heeft grote gevolgen voor de rest van zijn leven. Twee advertentiebedrijven in Brazilië hebben de koppen bij elkaar gestoken om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

The Mosquito Killer Billboard vangt de muggen. De muggen komen af op het licht en de geur en zullen uiteindelijk dood gaan door uitdroging. Twee billboards zijn inmiddels al geplaatst in Rio De Janeiro en doden elke dag miljoenen muggen, schrijft psfk.

Het apparaat geeft fluoriserend licht en de geur van menselijk zweet en ademhaling af, de kleur en geur waar de insecten op af komen. Muggen binnen een straal van 4 kilometer worden door de geur aangetrokken. Zodra de muggen onder het board vliegen, worden ze er in gezogen en zullen ze uiteindelijk dood gaan. Niet alleen muggen die het Zika-virus verspreiden, maar ook muggen die diarree veroorzaken worden hiermee uitgeroeid.

Brazilië kan niet in haar eentje de strijd tegen de muggen voeren. Daarom kan iedereen het project gratis downloaden, om zelf ergens The Mosquito Killer Billboard neer te zetten.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.