Waarschijnlijk krijg je meer controle over uiterlijk emoji's

Nu aan het lezen

Binnenkort krijg je waarschijnlijk nog meer controle over hoe emoji’s eruit zien

Binnenkort krijg je waarschijnlijk nog meer controle over hoe emoji’s eruit zien

Emoji’s. Ik denk dat we ons leven niet zonder voor kunnen stellen. Op WhatsApp, Facebook, Twitter, overal gebruik je ze en kom je ze tegen. Al die emoji’s staan in een lijst, zodat iedere smartphone of computer dezelfde emoji’s gebruikt. Deze lijst wordt beheerd door het Unicode Consortium. Nu is er een nieuwe oproep aan Unicode gedaan, om emoji’s nog meer te kunnen customizen dan nu al mogelijk is. Dit betekent dat iedereen dezelfde emoji’s heeft, maar deze naar zijn of haar eigen uiterlijk kan aanpassen, schrijft The Independent.

Het aanpassen kan in het breedste zin van het woord. Denk aan geslacht, haarkleur en hoe ze er uit zien. Dit zal gelden voor alle emoji’s in de vorm van een persoon. Vorig jaar kwam al de update dat je de huidskleur van emoji’s kon veranderen. Maar nu is dus het plan om dit nog verder uit te breiden.

Met deze update zou bijvoorbeeld de salsa dansende vrouw veranderd kunnen worden in een man, met blond haar. En kan de politieagent een vrouw worden met lang, donker haar. De Unicode Consortium heeft het voorstel in behandeling genomen.

In het tweede helft van dit jaar zullen ze gaan kijken of ze de update door kunnen voeren. Het duurt dan alleen nog even voordat bedrijven als Google en Apple de update zullen doorvoeren. Het voorstel komt van emoji-specialisten van beide bedrijven, die ook hebben meegewerkt aan vorige updates.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.