Blinde Twitteraar vraagt je je instellingen te wijzigen: 'Laat ons meekijken'

Nu aan het lezen

Blinde oorlogsveteraan vraagt je je Twitter-instellingen te wijzigen: ‘Laat ons meekijken’

Blinde oorlogsveteraan vraagt je je Twitter-instellingen te wijzigen: ‘Laat ons meekijken’

De Britse Rob Long (24) is een oorlogsveteraan die blind werd en bijna omkwam toen hij als uitgezonden soldaat gewond raakte door een explosief aan de zijkant van de weg in Afghanistan.

Ondanks zijn ongeluk is Long een man zoals vele anderen: hij is getrouwd, heeft een kind en sport op hoog niveau. Sociale media gebruikt hij ook ondanks zijn visuele beperking. Omdat Long net zoals alle blinden en slechtzienden behoefte heeft een content en informatie, doet de veteraan een oproep op Twitter.

Twitter

Hij wijst gebruikers op deze eenvoudige toepassing waarmee Twitter toestaat dat je een beschrijving toevoegt aan afbeeldingen en tweets waardoor iedereen foto’s kan ‘zien’.

De optie is niet nieuw maar is niettemin een hele belangrijke, bewijst Long die talloze hartverwarmende reacties krijgt op zijn massaal gedeelde oproep.

Long schrijft dankbaar te zijn voor de overweldigende steun en reacties. ‘Dankzij jullie wordt Twitter zichtbaar voor zoveel mensen, bedankt.’

Customizen

In zijn post doet Long niet alleen een oproep maar biedt hij ook hulp. Stapsgewijs helpt hij Twitteraars door het menu dat ze kunnen customizen.

  1. Klik op je profielicoon en selecteer Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu (of druk snel op de toets ‘g’, gevolgd door de toets ‘s’)
  2. Klik in de lijst met instellingen op Toegankelijkheid.
  3. Zoek het selectievakje Beschrijvingen van afbeeldingen opstellen
  4. Klik op het selectievakje om de instelling in of uit te schakelen
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.
  6. Voila!

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.