Nieuwe Netflix Original: de bloedstollende serie 'Giri/Haji'

Nu aan het lezen

Nieuwe Netflix Original: de bloedstollende serie ‘Giri/Haji’

Nieuwe Netflix Original: de bloedstollende serie ‘Giri/Haji’

Al is de kans groot dat je Netflix nog niet eens helemaal hebt uitgespeeld, toch staan we elk moment te popelen om nieuwe series of films. Goed nieuws, want er komt een bloedstollende nieuwe Netflix Original uit. Er wordt zelfs gespeculeerd dat dit dé beste Original zal worden. We hebben het over de serie Giri/Haji.

De serie wordt geproduceerd door de makers van de geprezen serie Chernobyl, die afgelopen weekend de Golden Globe Award voor Beste miniserie won.

Giri/Haji

De nieuwe serie zal vanaf 10 januari te zien zijn op Netflix. De serie is een samenwerking tussen BBC en Netflix zelf. Het eerste seizoen heeft in totaal acht afleveringen. De serie is al uitgezonden op BBC en beloofd een hoop goeds.

De betekenis van Giri/Haji is Plicht en Schande in het Japans. Het gaat over de twee broers Kenzo Mori en Yuto Mori. Kenzo is een agent in Tokio, maar zijn broer heeft voor het criminele pad gekozen. Yuto verdient dan ook als huurmoordenaar in dienst van de Japanse maffia (Yakuza).

Wanneer Yuto vermist raakt, wordt er zelfs gedacht dat hij niet meer leeft. Maar op een gegeven moment komt Kenzo erachter waar zijn broer is, die blijkt namelijk in Londen te zitten. Hij besluit zijn broer te helpen om hem op het juiste pad te krijgen, terwijl de Japanse maffia hem op de hielen zit.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de trailer:

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.