Food-tijdschrift Bon Appétit schoot alle foto's met een iPhone

Nu aan het lezen

Food-tijdschrift Bon Appétit schoot alle foto’s in de maart-editie met een iPhone

Food-tijdschrift Bon Appétit schoot alle foto’s in de maart-editie met een iPhone

Je ontkomt er niet aan: wanneer je op Instagram door je tijdlijn scrolt is er altijd wel een foto te vinden van ‘het perfecte ontbijtje’ of een ‘fantastische pre-workout maaltijd’. En eerlijk, sommige foto’s zijn ook echt net zo mooi als dat je ze met een dure spiegelreflexcamera zou maken.

Het tijdschrift Bon Appétit wilde hier aandacht aan schenken en besloot daarom zijn cultuureditie van het tijdschrift geheel te schieten met slechts een iPhone.

De food-cultuur is volgens Adam Rapoport, hoofdredacteur van het tijdschrift, een stuk democratiser geworden:

“We kunnen allemaal een foto maken en deze online plaatsen. Het is een stuk minder exclusief geworden en de smartphone heeft daar een grote rol in gespeeld. We zijn momenteel zo ondergedompeld in die cultuur dat we ons afvroegen wat er zou gebeuren als we een hele editie van het tijdschrift met een iPhone zouden schieten.”

3056691-inline-s-6b-how-bon-appetit-shot-their-first-issue-with-an-iphone

In een brief lieten ze de professionele fotografen weten dat er voor de speciale editie alleen foto’s zouden worden geschoten met hun iPhones.

Alex Grossman, de creative director vertelt aan Fast Company:

“Iedereen was eerst van: ‘Maar je wilt nog steeds dat ik de echte camera mee neem toch?’ Maar we zeiden:’Nee, je hoeft niks anders dan je iPhone mee te nemen.'”

Naast dat een iPhone natuurlijk heel anders werkt dan een professionele camera en ze veel moesten experimenteren met de functies van een iPhone, liepen de fotografen ook tegen een ander probleem aan. Zonder professionele camera werden ze nauwelijks serieus genomen. Wanneer de fotografen tegen festivalgangers vertelden dat ze foto’s maakten voor het tijdschrift Bon Appétit en vroegen of ze een foto mochten maken met alleen hun iPhone waren veel van de reacties: “Ja, geloof je het zelf?”

edible-weed-gummies

Het tijdschrift komt in maart uit en pas dan kan er echt goed worden gekeken of de lezers het verschil zien tussen ‘professionele fotografie’ en foto’s gemaakt met een iPhone. Wanneer er weinig verschil te zien is maakt dit zeker een statement en laat dit zien dat de huidige technologie ervoor heeft gezorgd dat wij allemaal ‘professionele’ fotografen kunnen zijn, met slechts een iPhone.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.