Bosbranden in Californië zijn de dodelijkste ooit in de staat - Vance

Nu aan het lezen

Bosbranden in Californië zijn de dodelijkste ooit in de staat

Bosbranden in Californië zijn de dodelijkste ooit in de staat

De Amerikaanse staat Californië heeft al sinds afgelopen zondag te maken met heftige bosbranden. Inmiddels zijn er al 44 mensen overleden, wat het de dodelijkste bosbrand ooit in de staat Californië maakt. Mensen zijn onderweg naar hun auto getroffen door de vlammen, of verbrand in hun huizen of auto’s. Op dit moment zijn er nog zo’n 200 mensen vermist. Het zoeken naar lichamen gaat dus nog door.

Sterren

In het stadje Paradise zijn de meeste mensen om het leven gekomen. Het stadje is bijna volledig verwoest.

Ook de kustplaats Malibu is getroffen door de vlammenzee. Het hele stadje, met 13.000 inwoners, is geëvacueerd. In deze plaats wonen een hoop sterren, die allemaal hun huizen moesten verlaten. Zo liet Miley Cyrus liet gisteren weten dat haar huis is afgebrand, maar dat haar dieren en de liefde van haar leven het goed maken. Daarnaast vraagt ze haar fans om te doneren voor de mensen die alles zijn kwijtgeraakt.

Andere sterren die hun huizen moesten verlaten zijn de Kardashians, Taylor Swift, Dr. Dre en acteurs Harrison Ford en Sharon Stone.

Trump

De gouverneur van Californië riep eerder al een noodtoestand uit. Tijdens een persconferentie vroeg hij om financiële steun van president Trump. Hij riep afgelopen zaterdag dat de bosbranden komen door het slechte bosbeheer in de staat.

Laten we niet vergeten dat Trump degene was die dacht dat klimaatverandering een hoax was. Hij gelooft niet dat klimaatverandering door toedoen van de mensheid veroorzaakt wordt. Toch heeft hij inmiddels wel laten weten een donatie te doen aan de staat Californië, hij laat in een tweet weten dat hij de mensen steunt.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.