Bureaufitness: vijf oefeningen waarmee je snel van je coronakilo's af bent

Nu aan het lezen

Bureaufitness: vijf oefeningen waarmee je snel weer van je coronakilo’s af bent

Bureaufitness: vijf oefeningen waarmee je snel weer van je coronakilo’s af bent

Waar we vroeger behoorlijk wat bewogen op een dag, is dat tijdens de coronacrisis flink minder geworden. We wandelen en fietsen niet langer naar werk of de trein, en ook de wandelingetjes naar het koffiezetapparaat op kantoor zijn weggevallen. Maar geen zorgen! Ook tijdens het thuiswerken kun je gemakkelijk fit blijven. En daarvoor hoef je niet eens achter je bureau vandaan te komen. Met bureaufitness ben je namelijk snel weer van je coronakilo’s af. Wij zetten vijf oefeningen voor je op een rij.

1. Chair dips

Deze bureaufitness-oefening is ideaal voor je triceps. Het enige wat je nodig hebt is je bureaustoel en een beetje ruimte. Belangrijk is wel dat je geen bureaustoel op wieltjes hebt, anders rijdt deze er zo vandoor. Heb je die niet, dan wil je misschien even zoeken naar een stoel zonder wieltjes, bijvoorbeeld die uit je eetkamer.

Om de oefening uit te voeren, ga je voor de stoel hangen, met je handen op de stoelzitting. Zorg dat je handpalmen naar voren staan, buig je ellebogen en laat je iets naar beneden zakken. Belangrijk is dat je je rug zo dicht mogelijk bij de stoel houdt. Strek je ellebogen vervolgens om weer omhoog te komen. Doe dit een keer of twintig, en je triceps hebben een fijne workout gehad!

2. Push-ups tegen de muur

Wie zegt dat je push-ups op de grond moet doen? Wij in ieder geval niet, want een muur kan je ook een behoorlijk goede work-out geven. En het is niet eens heel ingewikkeld. Ga simpelweg een paar stappen van de muur af staan en leun ernaartoe. Plaats je handen plat tegen de muur, en zorg dat de afstand tussen je handen iets groter is dan de afstand tussen je schouders.

Leun vervolgens richting de muur en probeer daarbij een rechte lijn aan te houden tussen je hoofd en je tenen. Om dat mogelijk te maken, houd je je buikspieren strak aangespannen. Ben je bij de muur aangekomen, duw dan weer terug tot je armen recht zijn.

3. Chair squats

Dit is een oefening die je echt altijd tussendoor kunt doen. Heb je even vijf minuten tijd tussen vergaderingen door? Doe een paar squats! Ben je koffie gaan halen? Doe een paar squats als je terugkomt, voor je gaat zitten en verder werkt! De chair squat is namelijk simpel even uit te voeren.

Om een chair squat uit te voeren, sta je op van je stoel en laat je je lichaam weer omlaag komen. Zorg dat je de neerwaartse beweging stopt voor je daadwerkelijk gaat zitten. Houd je gewicht in je hielen en sta vervolgens weer op. Doe dit een paar keer en je hebt je onderlichaam weer een fijne training gegeven!

4. Kuiten omhoog halen

Met bureaufitness kun je ook uitstekend je beenspieren trainen. Ga simpelweg even achter je stoel staan en houd deze vast voor ondersteuning. Haal nu je hielen van de vloer af en zorg dat je op het puntje van je tenen staat. Beweeg nu weer rustig terug naar de vloer. Doe hier een paar sets van en je benen kunnen er weer even tegenaan.

5. Bicycle crunches op je stoel

Tot slot wil je natuurlijk aan je core werken tijdens je bureaufitness, en dat kun je gelukkig vanuit je eigen bureaustoel doen. Bicycle crunches zijn daar bijvoorbeeld een goede optie voor.

Ga in je stoel zitten, met je voeten plat op de vloer. Houd je handen achter je hoofd en til één knie op tot de elleboog aan de andere kant. Je rechterknie gaat dus naar je linkerelleboog en andersom. Terwijl je dat doet, draai je je bovenlichaam naar beneden naar je knie toe. Vervolgens ga je terug naar je zittende positie, met een rechte rug. Doe dit een aantal keer per kant van je lichaam.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.