Caitlyn Jenner: 'Moeilijkste aan vrouw zijn is het kiezen van juiste outfit' - Vance

Nu aan het lezen

Caitlyn Jenner: ‘Moeilijkste aan vrouw zijn is het kiezen van juiste outfit’

Caitlyn Jenner: ‘Moeilijkste aan vrouw zijn is het kiezen van juiste outfit’

Bij de uitreiking van de Glamour Woman of the Year Awards deed realityster Caitlyn Jenner de uitspraak dat ‘Het uitkiezen van een outfit het moeilijkste is van het vrouw zijn’. De opmerking werd niet bepaald goed opgevat, met name door Charmed-actrice Rose mcGowan. Die noemt de uitspraak ontzettend dom. Caitlyn, die vroeger door het leven ging als olympisch kampioen Bruce Jenner, kreeg vorige week door Glamour magazine een award uitgereikt voor het onder de aandacht brengen van de trandgendergemeenschap.

Caitlyn-Jenner-3

De Charmed-actrice vond dit echter alles behalve terecht, omdat Caitlyn blijkbaar helemaal niet weet hoe het is om vrouw te zijn. “Vrouw van het jaar? Echt niet, je komt niet eens in de buurt”, aldus McGowan in een open brief op Facebook afgelopen maandag.

“We zijn meer dan onze kledingkeuzes. We zijn veel meer dan de stereotypes die mensen als jij ons opdringen. Dus jij moet nu een vrouw voorstellen? Dan moet je eerst begrijpen dat wij totaal andere ervaringen hebben dan jij hebt opgedaan in je leven met mannelijke privileges.”

Bij haar open brief plaatste McGowan een aantal afbeeldingen van vrouwen in moeilijke situaties, zoals een vrouw die wordt aangerand, een vrouw die aan het bevallen is en een vrouw die slachtoffer is geworden van een aanval met zuur. Daarbij plaatste ze de opmerking van Jenner: ‘het moeilijkste aan vrouw zijn is het kiezen van de juiste outfit’.

Nadat haar brief viral ging besloot McGowan de post te verwijderen. Het is niet de eerste keer dat de 42-jarige actrice zichzelf van haar feministische kant laat zien via social media.

RoseMcGowan-3201

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.