Carrie Fisher verschijnt alsnog in Star Wars Episode IX

Nu aan het lezen

Onze gebeden zijn verhoord: Carrie Fisher verschijnt alsnog in Star Wars Episode IX

Onze gebeden zijn verhoord: Carrie Fisher verschijnt alsnog in Star Wars Episode IX

Star Wars-fans reageerden in december geschokt op het plotselinge overlijden van Carrie Fisher, de geliefde actrice die Princess Leia speelde in de originele trilogie Star Wars-films en vorig jaar terugkeerde in Episode XII.

Alsof het overlijden van de actrice niet al droevig genoeg was, bleek ook dat nog dat de iconische Princess Leia uit de Star Wars Trilogie een rol zou hebben gespeeld in Star Wars Episode IX. Fans en de voltallige filmwereld inclusief maker Lucasfilm (Disney) wisten niet wat ze met zichzelf aanmoesten – tot zondag.

In het weekend werd bekend gemaakt dat Princess Leia alsnog zal verschijnen in Star Wars Episode IX, ondanks Fishers tragische dood.

Geen digitale versie

In een interview met New York Daily News vertelt Todd Fisher – de broer van – dat zowel hij en Fishers dochter, Disney de rechten hebben gegeven om bestaand materiaal van de actrice te gebruiken in dit negende deel. Naar aanleiding van dit statement luidt uiteraard de vraag: maar hoe dan?

In ieder geval niet door een digitale versie te creëren zoals eerder werd gegist. Het lijkt er nu op dat er bestaand materiaal van eerdere opnames zal worden gebruikt in plaats van een volledig door computer gegeneerde vorm.  De vraag is natuurlijk hoe dit er uit komt te zien. Echte fans kunnen we in ieder geval geruststellen: de scenes met Carrie Fisher voor de komende Star Wars film (VIII) zijn al opgenomen.

Volgens Disney is een namaakversie van Fisher, digitaal of met een ander acteur, niet aan de orde. Eerder zei het bedrijf ‘de herinneringen aan Princess Leia te koesteren’ en ‘alles eren wat ze aan Star Wars heeft gegeven’.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.