In de categorie bijzondere woonruimtes: wonen in de bajes

Nu aan het lezen

In de categorie bijzondere woonruimtes: wonen in de bajes

In de categorie bijzondere woonruimtes: wonen in de bajes

Als je op zoek bent naar een kamer, studio, appartement of een andere soort woonruimte, dan weet je hoe lastig dit kan zijn. Vooral in Amsterdam is de woningmarkt ontploft. Elke student die in de hoofdstad studeert, wil hier ook wel wonen natuurlijk. Maar niet iedereen kan honderden euro’s per maand betalen aan een woonruimte van een paar vierkante meters. Want voor veel minder kun je hier niets vinden. Of toch wel?

250 euro per maand, incl G/W/L

Als jij iemand bent die op dit moment op zoek is naar een woonruimte in Amsterdam, let dan even goed op. Want binnenkort komen tijdelijk een aantal kamers beschikbaar. Je betaalt 250 euro voor een gestoffeerde kamer van 18 vierkante meter. En dat is inclusief gas, water en licht. Too good to be true? Misschien wel, misschien ook niet. We hebben het namelijk over kamers in de voormalige Bijlmerbajes.

Jup, je leest het goed. Alvast gaat de voormalige gevangeniscellen namelijk beschikbaar stellen als woonruimtes. Heel gezellig zijn de kamers misschien niet. Maar ach, met een beetje fantasie zou je hier echt prima kunnen wonen. Je hebt een eigen toilet en deelt de badkamer en keuken met zes andere studenten.

Goede oplossing?

Niet iedereen vindt het een goede oplossing, maar zo gek is het niet eens. Op dit moment wordt een deel van de voormalige gevangenis al verhuurt als kantoorruimtes.

Er zit wel een flink nadeel aan wonen in een voormalige cel: je zult hier maar tijdelijk kunnen wonen. Daarna wordt het gebouw getransformeerd naar een ‘aantrekkelijke stadswijk’: het Bajes kwartier. Maar tot die tijd zit je hier dus goed, voor slechts een prikkie per maand.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.