Christian Louboutin verandert de 'nude' definitie met nieuwe ballerina's - Vance

Nu aan het lezen

Christian Louboutin verandert de ‘nude’ definitie met nieuwe ballerina’s

Christian Louboutin verandert de ‘nude’ definitie met nieuwe ballerina’s

De overgrote meerderheid ziet nude als een kleur die alleen bij een witte tot een iets donkere huidskleur past. Vooral in de modewereld is dit het geval. Schoenenontwerper Christian Louboutin heeft nu het nude pallet uitgebreid, zodat ook vrouwen met een donkere huidskleur zijn schoenen kunnen dragen.

Er zijn nu zeven ballerina’s, verschillend van licht tot donker. Het idee kwam toen Louboutin met een nude schoen bezig was en een collega zei ‘beige is niet de kleur van mijn huid’. Deze opmerking bleef in zijn hoofd cirkelen, waardoor hij ging inzien dat het hebben van één kleur nude niet logisch is. Louboutin maakte de schoenen in de kleur van ‘porselein’ tot ‘deep chocolate’.

De fashionwereld loop achter op de vertegenwoordiging van rassen en etnische minderheden op catwalks en in magazines. Er is veel discussie over hoe dit kan en hoe dit opgelost kan worden. De nieuwswebsite psfk meldt dat dit komt door het weinige aantal donkere mensen dat belangrijke beslissingen nemen in deze wereld. Zo beslissen zij niet welke modellen er op de catwalk lopen of op de cover van een magazine staan. Gelukkig komt er voor dit onderwerp wel steeds meer aandacht en nemen grote ontwerpers als Louboutin deze issues ook serieus.

Met een wereldwijd klantenbestand, is de definitie voor nude erg smal bij de meeste modemerken. Het zou goed voor alle modemerken zijn om ‘nude’ opnieuw uit te vinden. Op deze manier zullen ze klanten over de hele wereld kunnen bereiken.

Benieuwd geworden? Bekijk hier de The Nude Collection.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.